Időjárás

2022.08.19. 19:11

Villámcsapás okozott tüzet Nagyszokolyon

Villámcsapás okozott tüzet pénteken késő délután Nagyszokolyon.

Illusztráció: Shutterstock

Villám csapott egy tizenöt-húsz méter magas fába Nagyszokolyon, a Táncsics Mihály utcában. A lehulló lombkorona begyújtotta a fa alatt az avart. A tamási önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet, emellett motoros láncfűrésszel kivágják a fát – tájékoztatott honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Valamivel ezt követően– ahogy azt közöltük – úttestre dőlt egy fa a viharos időjárásban a faddi elágazó és Dombori közötti útszakaszon pénteken a kora esti órákban.

Mint azt megírtuk, az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre és augusztus 20-ra, szombatra is két-két figyelmeztető jelzést adott ki a várható viharos időjárás miatt. 

A szervező Babits Mihály Kulturális Központ közölte, a zivatarok és felhőszakadások veszélye miatt fedett, zárt helyen tartják meg Szekszárdon augusztus 20-án a Béla király térre estére meghirdetett programokat.

Címkék#tűzoltók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!