Harminc produkció

2023.03.22. 12:11

Vers, próza, tánc a színpadon a vasi nyugdíjas szövetség nagy hagyományú Ki mit tud?-ján - fotók, videó

Ki mit tud?-ot szervezett Vas Megye és Szombathely MJV Nyugdíjas Szövetsége szerdán délelőtt a zarkaházi Szily-kastélyban. Harminc produkciót, köztük versmondást, népdaléneklést, táncot, mesemondást is láthatott a nagytermet megtöltő közönség.

Tóth Kata

Fotó: © Unger Tamás

A kilencven embert befogadni képes teremben nagy tapsot kapott Horváth Balázs, aki a Himnuszt mondta el. Őt Biácsi Marietta követte nyírségi rózsacsokorral – népdalokkal. Havasi Zoltánné katonadalokat, Kiss Jenőné Oláh Gábor Dolgozatjavítás című monológját vitte a színpadra. Láthatóan szívesen készült, örömmel ment minden fellépő. Öt-hat percben mutatták meg a szebbnél szebb magyar nótákat, Petőfi-verseket, szeniorörömtánc-produkciót. A zsűriben Horváth Meggie énekesnő, Bencsicsné Hajkó Gyöngyi nyugdíjas énektanár, Fehér Csabáné és Máténé Gizella magyartanárok figyelték előadásukat.

Köszöntőjében Molnár Árpád, a szövetség elnöke azt emelte ki: sokkal többről szól az alkalom versengésnél: a lényege a találkozás, az együtt töltött idő, a klubtagok közötti beszélgetések, a feltöltődés.

Régóta szerveznek Ki mit tud?-vetélkedőt, és a nyugdíjasok mindig nagyon várják a seregszemlét, hogy megmutathassák, mire képesek énekben, táncban, versben – egyúttal szép emléket szereznek nyugdíjas társaiknak. A résztvevők emléklapot kaptak, és ami lényeges: a legjobbak továbbjuthattak az országos versenyekre, a vasiak jó hírét vihetik – foglalta össze Mészáros Róbertné Magdolna fő szervező, a nyugdíjas szövetség megyei alelnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában