U14

2023.03.22. 12:32

Szépen teljesítettek a SZoSI atlétái

A fővárosi BOK-csarnokban a Szombathelyi Sportiskola hat versenyzője volt érdekelt az U14-es fedettpályás szezonzárón, amelyen Pilling Alexandra ezüsttel zárt.

Sütő Dániel

Balról Barcza Bence, az ezüstérmes Pilling Alexandra és Horváth Loretta

Forrás: SZoSI

Lezárult az atlétikai fedettpályás szezon az U14-es Fedettpályás Összetett Országos Bajnoksággal. Ebben a korosztályban az atléták négy próbában versenyeztek, ahol „A” (60 méter gát, helyből ötösugrás, magasugrás, 200 méteres síkfutás), „B” (60 méter gát, helyből ötösugrás, 200 méteres és 800 méteres síkfutás), és „C” variációkban (30 méteres síkfutás, helyből ötösugrás, súlylökés, medicin dobás hátra) indulhattak. 

Leány „A” variációban a Szombathelyi Sportiskola versenyzői közül Fábián Boróka hatodik, míg Flasch Viola 14. helyen zárt. Leány „B” variációban Pilling Alexandra kiváló teljesítményt nyújtva a dobogó második fokán végzett a budafoki Emmanuel Sophia Akuchi mögött, illetve a VEDAC-os Varga Szonja előtt. Alexandra a 60 m gát nyolcadik futamában 10.40-es időeredménnyel diadalmaskodott. Az ötösugrás második csoportjában 10.95-ös új egyéni csúccsal ötödik lett, míg 200 méteren a 12. futamban ugyancsak új egyéni csúccsal, 27.09-es idővel zárt az élen. 800 méteren a hetedik futamban állt rajthoz, ahol 2:31.30-as időeredményével a másodikként ért célba. A fiatalokat Horváth Loretta és Barcza Bence készítette fel.

A dobók „C” variációjában a lányok mezőnyében Tóth Elina a 37. pozícióban fejezte meg a tornát. A fiúk között Molnár Marcell az előkelő negyedik helyen végzett, míg társa Windisch Dávid tizeddiként zárt. Marcit és Dávidot Németh Zsolt, Németh László és Gubián Tamás készítette fel a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában