Pop és rock

2023.06.06. 16:00

A '90-es évek nagykanizsai zenekarai lépnek fel

A kilencvenes években aktív nagykanizsai zenekarok lesznek a főszereplői annak a zenei fesztiválnak, amit e hét szombaton tartanak Nagykanizsán, a Plakát Ház belső udvarán. A 11 órakor kezdődő, s várhatóan éjjel egy óráig tartó nagyszabású programról az egyik szervező, Gazdag Tamás, a Charon zenekar tagja tájékoztatta lapunkat.

Gyuricza Ferenc

A kilencvenes években aktív Charon tavaly ősszel adott már egy visszatérő koncertet elhunyt zenésztársuk, Ribarics Tamás emlékére

Fotó: Gyuricza Ferenc

Elmondta: a kilencvenes években rendkívül gazdag és sokszínű volt a pop- és rockzenei élet a dél-zalai városban. Több olyan zenekar működött, amelyek ismertsége országos szintet ért el, illetve akadt köztük olyan is, amelyik az akkor működő egyik legismertebb független hazai lemezkiadónál jelentette meg albumát.  

- Négy éve vetődött fel, hogy szervezzünk egy olyan helyi fesztivált, amelyen ezen a zenekarok ismét közönség elé állhatnának – folytatta Gazdag Tamás. – A koronavírus-járvány miatt azonban akkor el kellett halasztanunk tervünket, így a rendezvény nemcsak áttolódott 2023 nyarára, de a tervezett közreműködők névsora is változott. Időközben az Aranykor Egyesület is csatlakozott hozzánk társszervezőként, ezért végül családi nappá minősítettük át a programot.  

A szombati rendezvényen 11 zenekar lép színpadra. A többségük olyan, amely valóban a kilencvenes években volt aktív, de akad köztük olyan is, amely a mai napig zenél. Melléjük néhány szintén mai formáció csatlakozott. A fellépők időrendi sorrendben – óránkénti váltással – a vadonatúj, s így első koncertjét adó Without Frames, továbbá a Mortals utódjaként színpadra lépő Viki and the Flow, a Detonator, az AshDogs, a Mr. LSD, a The Innocents, a Charon, az Art of Butchery, a Nyírfa Terror, a Your Last Steps, valamint a Mélypont lesznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában