2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Színes

Virág és puszi várta III. Károlyt Zalánpatakon

Bukaresti „félhivatalos” programja lejárta után a többnapos romániai magánlátogatását pénteken délután megkezdő III. Károly brit uralkodó este megérkezett székelyföldi birtokára - írta a Krónika.

  • Virág és puszi várta III. Károlyt Zalánpatakon

A május 6-án megkoronázott király Zalánpatakon a gépkocsijából kiszállva előbb házigazdájához, Kálnoky Tibor grófhoz és feleségéhez, Annához ment, és köszöntötte őket. Az uralkodót helyi lakosok is fogadták a Kovászna megyei településen, ahol évekkel ezelőtt házat vásárolt.

A Krónika hírportál beszámolója szerint a király integetett a fogadására kivonult falusiaknak, majd odament hozzájuk, kezet fogott velük, és szóba elegyedett az emberekkel. III. Károly egyáltalán nem vette zokon, hogy a zalánpataki asszonyok közül többen is arcon csókolták, az uralkodó viszonozta a puszit.

A királynak egy kislány egy csokor sárga színű mezei virágot nyújtott át, ugyanakkor egy nőtől is virágcsokrot kapott. Miután röviden elbeszélgetett az emberekkel, a brit uralkodó házigazdája társaságában bevonult zalánpataki birtokára - írta a Krónika. 

Köztudott, hogy a brit uralkodói ház erdélyi magyar felmenőkkel is rendelkezik, III. Károly király pedig saját bevallása szerint a régió szerelmese. Az uralkodó többször valósággal áradozott arról, ahogy a többnemzetiségű régióban az emberek még mindig szinte teljes harmóniában élnek a természettel.

Krónika

Borítókép: III. Károly brit király (b) üdvözli sétájáról visszatérve a rá várakozó helybélieket székelyföldi birtoka előtt Zalánpatakon 2023. június 4-én. Mellette vendéglátója, Kálnoky Tibor (b2).

MTI/Kátai Edit

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemre és korra való tekintet nélkül  gyűjtötték össze a zsidókat + videó

Nemre és korra való tekintet nélkül gyűjtötték össze a zsidókat + videó

1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. Ma, arra a több százezer zsidó honfitársunkra emlékezünk, akiket kiszakítottak közülünk. A a magyarországi holokauszt emléknapján a Napi aktuális vendége volt Máthé Áron történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!