Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brit védelmi minisztérium: Oroszország elvesztette harcoló erőinek egyharmadát Ukrajnában 

888.hu

2022.05.15. 16:40

A brit értesülések szerint.

 

Oroszország valószínűleg harci erőinek egyharmadát vesztette el Ukrajnában, állítja a brit védelmi minisztérium. A jelentés szerint az orosz erők „alacsony morállal és csökkent harci hatékonysággal” is szembesülnek.

 

Oroszország donbászi offenzívája veszített lendületéből és jelentősen elmaradt a tervezettől.”

– folytatódik a jelentés.
„A kezdeti kisebb mértékű előrenyomulás ellenére Oroszországnak nem sikerült jelentős területi nyereséget elérnie az elmúlt hónapban, miközben folyamatosan magas szintű veszteségeket szenvedett el.”
A brit kormány szerint ezek a veszteségek „szinte biztosan” tovább fognak romlani, mivel a taktikai és támogató felszerelések továbbra is fogynak.

 

„Ezeket a késedelmeket szinte biztosan súlyosbítja majd a kritikus fontosságú eszközök, például az áthidaló berendezések és a hírszerző, megfigyelő és felderítő drónok elvesztése.”
– mondta a brit kormány.
„Az orosz hídépítő felszerelés a konfliktus során végig hiánycikk volt, ami lassította és korlátozta a támadó manővereket.”
A jelentés hozzátette:

Az orosz erőket egyre inkább korlátozza ... az alacsony morál és a csökkent harci hatékonyság.”

 

A brit védelmi minisztérium azt jósolta, hogy az orosz erők nem fognak visszatérni a kezdeti sikerekhez, hacsak ezek a körülmények nem változnak meg lényegesen.
„A jelenlegi körülmények között Oroszország valószínűleg nem fogja drámaian felgyorsítani az előrenyomulásának ütemét a következő 30 napban.”

 

Oroszország eredetileg február 24-én szállta meg Ukrajnát és a szakértők azt jósolták, hogy az ukrán csapatok heteken belül megadásra kényszerülnek. Ezzel szemben az ukrán erők visszaverték az agresszorokat, és a nemzetközi támogatás hulláma segített a kisebb országnak a harcban maradni – írta meg a Fox News.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére