Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Megvédjük a családokat, megvédjük a rezsicsökkentést, megvédjük Magyarország biztonságát!

888.hu

2022.05.16. 14:48

133 igen szavazattal megválasztotta az országgyűlés Orbán Viktort miniszterelnöknek.

 

Cikkünk folyamatosan frissül....

Neves vendégek, többek között: Novák Katalin államfő, Schmitt Pál, Áder János volt államfő is elmentek a parlament ülésére.

A Fidesz elnökét – aki 2010 óta tölti be megszakítás nélkül a kormányfői tisztséget – 133 igen szavazattal, 27 nem ellenében választották meg a képviselők.
Ezzel a miniszterelnök újból hivatalba lépett.

Orbán Viktor – akit 1998, 2010, 2014 és 2018 után ötödször választottak kormányfővé – ezután esküt tett az Országgyűlésben.

 

Orbán Viktor ötödszörre megválasztott kormányfő a beszéde elején közölte, köszöni képviselőtársainak a támogatást, és a választók bizalmát.

Nem felejtem el, hogy a felhatalmazás a magyar emberektől kaptam.”

 

Megdolgoztunk a választók bizalmáért – tette hozzá. A választási harcban se magamat, se másokat nem kíméltünk – mondta. Külön köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a választáson. Ellenfeleink gondoskodtak róla, hogy a választás soha nem látott ellenőrzés mellett történjen, és kiderült, hogy Magyarországon nem történhetnek választási visszaélések. Köszönetet mondott az ellenzéki aktivistáknak, akik részt vettek a választási megfigyelésben .

Nincs semmi pezsdítőbb annál, minthogy a rálőnek az emberre és nem találják el.”

– hangsúlyozta a miniszterelnök arra reagálva, hogy minden külső támadás ellenére sikerült ekkora győzelmet aratnia a Fidesznek.

 

Kormányzás

A magyarok kifinomult veszélyérzékkel és történelmi tapasztalattal rendelkeznek, a magyarok megtanulták, hogy veszély idején a belharc súlyos következményekkel, így országvesztéssel járhat – mondta Orbán.

Most a baj idején az összefogás korparancs.”

 

Majd Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a miniszterelnöki munka szépsége abban áll, hogy minden fontosabb döntés végső soron a miniszterelnök vállát nyomja. A feladat az, hogy a miniszterelnök megértse és meglássa a jövőt és felkészítse rá a magyarokat, ezt egy ember nem képes végrehajtani, de

szerencsére Magyarország soha nem volt híján kiváló koponyáknak, és én is számítok rájuk.”

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

 

Ukrán helyzet

Az előttünk álló háborús képhez hozzá tartozik a nyugati világ öngyilkosság kérdése is, az európaiak lecserélése, a genderőrület és a liberális Európa programja is, ami fel akarja számolni a keresztény kultúrát, de semmit sem tesz a helyére. Egyszerre súlytanak bennünket gazdasági bajok, háborús szörnyűségek, Európa gyengesége és Brüsszel őrült döntései. Ebben a helyzetben kell kitűzni az útvonalat Magyarország számára.

A magyarokat kemény fából faragták, és ellenállunk a támadásoknak. Orbán Viktor különösen számít a történelmi egyházak híveire a következő években.

Biztosítani fogjuk az evangélium hirdetéséhez szükséges feltételeket. Látjuk az egyházi intézmények iránti növekvő igényt, és ezeknek a segítése fontos lesz.”

 

A háborút könnyű elkezdeni, de nehéz befejezni – mondta el Orbán a háborúval kapcsolatban. Az európai vezetők szerint szankciókkal térde lehet kényszeríteni Oroszországot, de a történelemben nem látni egyetlen egy olyan időszakot sem, amikor ez sikerült volna, ám reménykedjünk, hogy ez most máshogy lesz.

Addig nem akadályozzuk meg a szankciókat, amíg nem veszélyeztetik az ország energiabiztonságát.”

 

A mi politikai közösségünk létkérdésnek tartja, hogy Magyarország a NATO tagja legyen, a NATO védelmi szövetség, és nem szabad engedni a kísértésnek, hogy tagállamai területén kívül hajtson végre katonai akciókat – mondta a kormányfő. A NATO nem az antant. A kormányfő közölte, az oroszok a háborút sorozás nélküli akciónak minősítették, míg az amerikaiak Ukrajna korlátlan felfegyverzése mellett döntöttek. Ez a legrosszabb kombináció, így a háború hosszú ideig folytatódni fog – tette hozzá. Ebből a háborúból ki kell maradnunk, és meg kell védenünk az ország békéjét és biztonságát – mondta.

Nem lesz könnyű, mert óriási nemzetközi nyomás nehezedik ránk.”

 

„Azonnali tűzszünetet és békét akarunk és végig kitartunk emellett.”– mondta el a miniszterelnök és fontosnak tartja, hogy a magyar honvédséget megerősítsék, mivel a NATO nélkülünk nem tud megvédeni bennünket.

 

Magyarország és az EU

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Magyarország az EU tagja és annak is kell maradnia, de nem akarjuk, hogy francia és német hagyományok alapján az EU egy Európai Egyesült Államokká váljon.

Nekünk fontos, hogy legyen hazánk, amit szerethetünk és büszkék lehetünk rá,

fontos az 1000 magyar év történelme és hogy tudjuk, hogy gyermekeinek is van hazájuk, amit rájuk hagyhatunk. Számunkra ez a legnagyobb dolog, amit gyerekeinknek továbbadhatunk, ez megelőz minden európai politikát és tevékenységet, ami tönkretenné a nemzetállamokat.

Brüsszel nap mint nap visszaél a hatalmával, és olyan dolgokat akar ránk erőltetni, amiket mi nem akarunk – mondta a kormányfő. Brüsszel a toleranciaajánlatainkat visszautasította, és nem fogadunk el olyan intézkedéseket, amik tönkretennék a magyar családokat. Miért vagyunk mégis az EU-ban?

Nem azért vagyunk tagjai az Európai Uniónak, mert olyan amilyen, hanem azért, amilyen lehetne

és ameddig úgy látjuk, hogy bármi esély van arra, hogy a független és szabad Magyarországot lehet az Unión belül tartani, addig benne maradunk.

 

Gazdaság

Csak egy nemzeti alapokon álló sikeres gazdaságpolitika lehet az alapja az ország jövőjének és adhat sikeres választ a kihívásokra – mondta Orbán Viktor. 2010–2020 a nagy előretörés évtizede volt, így Görögországot és Portugáliát sikerült fejlettségben megelőznünk – tette hozzá. Az előző évtized sem volt könnyű, mert több válság is volt.

Sok mindent láttunk, de olyat nem, hogy a világgazdaság egymás után kétszer is fenekestül felforduljon

– mondta Orbán.

A most kezdődő válságban azok az országok lesznek biztonságban, akik képesek a saját energiaellátásukat biztosítani.

A Belgrád-Budapest vasútvonal jó eséllyel kiváltja a lerombolt ukrajnai útvonalakat. A kiépített déli gázvezeték képes kiváltani az ukrajnai vezetékeket – mondta a kormányfő. Az új paksi blokkok építése és a napenergia beruházások kulcsfontosságúak lesznek. A legmodernebb beruházások a Távol-Keletről érkeznek, míg termékeink háromnegyedét Nyugaton adjuk el. Két lábon állunk – tette hozzá. A világ legnagyobb akkumulátorkapacitásai itthon épülnek ki, a harmadikak lehetünk exportban.

Magyarországot nem fenyegeti élelmiszerhiány – mondta a kormányfő. Az alacsony adók, a fizikai biztonság, a fejlett infrastruktúra, és a politikai stabilitás lesz a legfontosabb a beruházások szempontjából – tette hozzá. A most megalakítandó kormány feladata az, hogy a mostani válságok kialakulása alatt is megőrizzük céljainkat és Magyarország továbbra is előre menjen és ne hátra.

Családtámogatás, foglalkoztatottság, a nyugdíjak értéke és a rezsicsökkentést is megfogjuk védeni.

Az inflációt megszelídítjük és meg fogjuk fékezni –hangsúlyozta a miniszterelnök.

 

Az új kormány feladata

Orbán Viktor elmondta, hogy a kormánygépezetet alkatrészeire kellett szétszednie, és újra összeszerelni. A magyarok évszázadokon keresztül hozzászoktak, hogy szépen haljanak meg.

Most azt akarjuk bebizonyítani, hogy a hazáért élni is lehet.”

 

Olyan ország kell, amely büszke az értékeire, és büszke nyelvére, magas kultúrájára, élvonalbeli tudományára, és világverő sporteredményeire. A most megalakuló kormány egy ilyen országért dolgozik – tette hozzá.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a Kárpát-medence arra van rendelve, hogy a világ legjobb helye legyen. Ez közös érdeke minden itt élő népnek – tette hozzá. A magyarok a szomszéd népek barátai, és hiszünk a kárpát-medencei népek közös jövőjében – mondta a kormányfő.

Fontos, hogy tudjuk a helyünket a világban, ma Magyarországra a figyelem azért irányul, mert a lengyelek mellett mi vagyunk a kereszténység egyik utolsó nyugati bástyája. Brüsszel ma kizárólagosságra törekszik, a politikát, az országvezetést csak egyféleképpen lehet szerintük elképzelni – tette hozzá.

Aki nem lép egyszerre, vizsgálatot kap estére.”

 

Magyarország ez ellen lázad. A Brüsszel ellen küzdő harcban viszont rengeteg barátot szereztünk, sokan úgy érzik, Magyarország a józanság és a szabadság utolsó őrhelye. Reményt akarunk adni másoknak is – tette hozzá.

Mi vagyunk Európa jövője, érezzük a felelősség súlyát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére