Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

888.hu

2022.05.16. 16:40

Senki sem tudja, milyen hideg lesz a következő tél – újabb józan hang Németországból.

 

Siegfried Russwurm, a Német Ipari Szövetség (BDI) elnöke „pusztító” hatásúnak nevezte az orosz gázszállítások jelenlegi leállítását.

Vállalkozások egész sora lenne akkor teljesen elzárva a gázellátástól. Sok esetben az érintett vállalatoknak le kellene állítaniuk a termelést, egyes cégek pedig valószínűleg soha többé nem tudnák újraindítani.”

– figyelmeztetett a Bild am Sonntag című lapnak, amelyet a Focus szemlézett.

(Photo by Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Russwurm kétségeit fejezte ki

Robert Habeck szövetségi gazdasági miniszter azon kijelentésével kapcsolatban, hogy Németország szükség esetén orosz gázszállítások nélkül is átvészelné a telet.

 

„Ez egy merész jóslat.” – mondta Russwurm.

 

Senki sem tudja, milyen hideg lesz a következő tél, mennyit kell majd fűtenünk. Helyes, hogy a lehető leggyorsabban mindent megtesznek annak érdekében, hogy Németország kevésbé függjön az orosz gáztól. Majd meglátjuk, hogy ez elég lesz-e és beválik-e az év végéig.”

– mondta.

 

Ugyanakkor Russwurm egyértelműen kiállt az Oroszországgal szembeni meglévő szankciók és az EU tervezett olajembargója mellett.

„Az év végére, talán még hamarabb is megleszünk orosz olaj nélkül.” – mondta Russwurm, hozzátéve: „a szankciók egésze helyes. Putyin felmondta a civilizált világ alapvető konszenzusát. Nem nézhetjük el, hogy erőszakkal feszegesse a határokat. Ennek a rezsimnek a gazdasági elszigetelése a legkevesebb, amit tenni kell.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére