Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy-Britanniában így néznek ki a mindennapok: kevesebb fürdés, napi egy étkezés megvonása

888.hu

2022.05.23. 12:00

Nagy-Britanniában az infláció 2022 áprilisában elérte a 9 százalékot, mely 40 éves csúcsot jelent. Az élelmiszer- és energiaárak az egekben. A családok már a legalapvetőbb dolgokon igyekeznek spórolni.

 

Az új adatok szerint egy átlagos, két kisgyermekes család kiadásai 400 fonttal emelkedtek a tavalyi évhez képest. Így sok család kénytelen a legalapvetőbb, nélkülözhetetlen termékeken és szolgáltatásokon spórolni.

A legalapvetőbb dolgokon itt az élelmet, a fűtést, a bérleti díjat, vagy akár az internet-hozzáférést értik.

 

Az energiaárak mintegy 120 fonttal növelték meg a családok havi költségeit. A fizetések alig-alig emelkednek, az árak pedig (gáz és villamosenergia-költségek) drasztikusan emelkednek. A benzin és a parkolási díjak legalább 85 fonttal emelték meg a családok kiadásait, míg a gyermekgondozási költségek havi 66 fonttal emelkedtek.

 

Egy brit kétgyermekes egyedülálló anya nyilatkozott a BBC-nek és elmondta: rossz anyának érzi magát, mivel már nem tud egynapos kirándulásokat sem betervezni a gyerekeivel. Két éves lányát heti három alkalommal bölcsődébe viszi, de így sem teheti meg, hogy teljes munkaidőben dolgozzon, így rá van szorulva a szüleire a gyermekfelügyeletben.

A növekvő számlák pedig arra kényszerítették a családot, hogy a zuhanyzást korlátozzák és közösen fürödjenek.
Azt sem engedi a pénztárcája az anyának, hogy kilenc éves fiát elvigye bowlingozni, mivel ha azt kifizeti és még meg is etetné a gyerekét, már elköltene 100 fontot, így ilyesfajta „luxus” dolgokat nem engedhet már meg maguknak.
Mint ismert:
Nagy-Britanniában az infláció 2022 áprilisában elérte a 9 százalékot, mely 40 éves csúcsot jelent.

A kétgyermekes családok költségei pedig 13 százalékkal lettek magasabbak, mint az előző év azonos hónapjában.

 

Az Ipsos készített egy közvélemény-kutatást a Sky News számára arról, hogy a britek mennyire aggódnak a megélhetési költségek emelkedése miatt.

Abból az derül ki, hogy

a britek negyede például kénytelen kihagyni napi egy étkezést az emelkedő élelmiszerárak miatt, ötből három brit arra kényszerült, hogy kikapcsolja a fűtést az energiaszámlák csökkentése érdekében.

 

Az emberek több mint fele pedig már csökkentette a szórakozásra szánt költségeit. Az orosz-ukrán háború kitörése óta pedig annyira megnövekedett a benzin és a gázolaj ára, hogy a kevesebb vezetés mellett döntöttek.

 

Hozzátették, hogy a felmérés szerint

ugyan az emberek csökkentették kiadásaikat a számlák csökkentése érdekében, de továbbra is a megélhetési költségek emelkedésére számítanak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére