Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

888.hu

2022.05.25. 20:30

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a davosi Világgazdasági Fórumon videóösszeköttetésen keresztül felszólalva hangsúlyozta: „Oroszországnak is egyértelművé kell tennie, hogy kész a véres háborútól elmozdulni a diplomácia felé”.

 

Ez lehetséges, ha Oroszország legalább valamit felmutat. Ez alatt azt értem, hogy visszavonja csapatait oda, ahol február 24. előtt voltak.”

 

– fogalmazott.

 

Zelenszkij mindemellett világossá tette, hogy Ukrajna ki akarja űzni az orosz csapatokat az elfoglalt területekről.

 

A davosi fórumon személyesen jelen lévő Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter rendkívül rossznak nevezte a Donbaszban uralkodó állapotokat. Újfent felszólította nyugati országokat, különösen az Egyesült Államokat, hogy szállítsanak rakéta-sorozatvetőket az ukrán hadseregnek.

Kuleba arról is beszélt, hogy Oroszország zsarolni próbálja a nemzetközi közösséget azon ajánlatával, hogy szankciók enyhítése fejében kész feloldani a fekete-tengeri kikötők zárlatát.

Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettes a nap folyamán bejelentette,

hogy az élelmiszerválság megoldása érdekében Oroszország kész humanitárius folyosókat nyitni az ukrán kikötőkből, hogy Kijev tengeri úton exportálhasson gabonát.

 

Hozzátette, hogy ehhez az ukrán vezetésnek kell biztosítania a kikötők aknamentesítését. A diplomata szerint a probléma átfogó megközelítést igényel, beleértve az orosz exportra és pénzügyi tranzakciókra kivetett szankciók feloldását is.

Ukrajna fekete-tengeri kikötői február 24. óta blokád alatt állnak, így több mint húszmillió tonna, exportra szánt gabona rekedt az ország magtáraiban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére