Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akár négynapos áramszünet is lehet januárban

888.hu

2022.08.11. 11:15

Egész egyszerűen lekapcsolják az áramot és annyi, négy nap sötétség.

 

„Észszerű, legrosszabb forgatókönyv” néven négynapos áramszünetre vonatkozó tervet készít a brit kormány arra az esetre, ha a Norvégiából és Franciaországból érkező gázimport elakadna.

A Bloomberg jelentése szerint a kormányzati tisztviselők attól tartanak, hogy az országnak 17 százalékos hiánnyal kell majd szembenéznie, még akkor is, ha a bezárt széntüzelésű erőművek újbóli megnyitását célzó sürgősségi intézkedéseket vezetnek be. Ezért tervbe vették, hogy januárban, a gázfűtés iránti csúcskereslet idején

négy napra lekapcsolják a háztartások áramellátását.

Az üzleti, energiaügyi és ipari stratégiáért felelős minisztérium szóvivője ugyanakkor figyelmeztetett, hogy „nem erre számítunk”.

 

A háztartások, a vállalkozások és az ipar bízhatnak abban, hogy megkapják a szükséges villamos energiát és a gázt is.”

– tette hozzá a szóvivő.

 

A figyelmeztetés akkor hangzott el, amikor a britek újabb energiaár-emelkedéssel néznek szembe: a Cornwall Insight tanácsadó cég előrejelzése szerint egy átlagos háztartás számlája januárra

elérheti a 2 millió forintot.

A várható áremelések tovább veszélyeztetik az üzemanyagszegénység szélére sodródott háztartások millióit. A The Telegraph szerint hatmillió háztartás már most is átlagosan százezer forinttal tartozik az energiaszolgáltatójának, ami a tavaly szeptemberi számlához képest 250 százalékos emelkedést jelent.

 

 

A téli aggasztó helyzetet valószínűleg tovább súlyosbítja Norvégia hétfői bejelentése, miszerint a téli időszakban korlátozni kívánja az energiaexportot, hogy megelőzze a hazai hiányt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére