Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Scholz kijelentette, hogy nem támogatja az orosz állampolgárok az EU-ba való beutazási tilalmát

888.hu

2022.08.16. 13:25

„Ez nem az orosz nép háborúja, hanem Putyin háborúja„ – fogalmazott a német kancellár oslói sajtótájékoztatóján.

 

Olaf Scholz szerintfontos számunkra, hogy megértsük, sokan menekülnek Oroszországból, mert nem értenek egyet az orosz rezsimmel„.

A sajtótájékoztatón Sanna Marin és Mette Frederiksen finn és dán miniszterelnök is úgy nyilatkozott, hogy a vízumtilalmat uniós szinten kellene megvitatni. Magdalena Andersson svéd miniszterelnök azt mondta, hogy kormánya még nem döntött a kérdésben.

Marin újságíróknak azt mondta, hogy „ez nem fekete vagy fehér kérdés, vannak árnyalatai”, ezért ő egy összehangolt, uniós szintű megközelítést szorgalmaz.

 

A kérdés egyre inkább megosztja az uniós országokat, mivel Ukrajna továbbra is a tilalmat követeli.

 

A Cseh Köztársaság, Litvánia, Észtország, Lettország és Lengyelország leállította bizonyos vízumok kiadását az oroszok számára, sőt Tallinn múlt csütörtökön bejelentette, hogy az észtek által kiadott schengeni vízummal rendelkező oroszok nem léphetnek be az országba.

Scholz korábban kétségeket fogalmazott meg az eszköz hatékonyságával kapcsolatban, azzal érvelve, hogy a mindenkire vonatkozó általános tilalom aláásná a háborút támogatókkal szemben alkalmazott célzott szankciók célját és hatását.

Jan Lipavský cseh külügyminiszter a múlt héten kijelentette, hogy az uniós külügyminiszterek augusztus végi prágai találkozóján fel kívánja vetni a kérdést.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére