Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szalai Ádám gólját és a lipcsei magyar sikert méltatja az európai sportsajtó

Jánosy Károly

2022.09.24. 14:45

A keresztvizet is leszedte a helyi sajtó a német labdarúgó-válogatottról, miután a Nemzetek Ligájában, Lipcsében 1:0-ra kikapott a magyaroktól. A mieinket azért nem dicsérték agyon, de sokatmondó, hogy a Kicker osztályzatai alapján a hazaiak legjobbja a kapus, Marc-André ter Stegen volt, míg a mieink közül Gulácsi Pétert, Szalai Ádámot és Szoboszlai Dominiket látták a legjobbnak. A nemzetközi sajtó Szalai parádés sarkazásos gólját emelte ki, illetve azt, hogy Magyarország – az olaszok elleni meccs függvényében – bejuthat a sorozat négyes döntőjébe.

 

Szalai Ádám ünnepli gólját a lipcsei Red Bull ArenábanMTI/EPA/Hannibal Hanschke

 

A Bild adta meg a német válogatott bírálatában az alaphangot. A szinte barátságos címadás – Hansi, ez így nem fog menni! – azonban azt sejteti, hogy bajban van a Nationalelf. Hans-Dieter, azaz Hansi Flick 14 mérkőzés óta szövetségi kapitány, és ez az első veresége. Odalett a csoportgyőzelem, de sokkal nagyobb baj az, hogy két hónappal a Japán elleni vb-rajt előtt aggódniuk kell. A Bayern sztárjainak rossz formája a válogatottra is hatással van, írta a Bild.

Spiegel: A válogatott számára intő jel a lipcsei vereség.

Frankfurter Allgemeine: Sorolni lehetne a komoly hibákat a világbajnokság előtt. A Lipcsében látottak ihletet adnak a japánoknak a november 23-i mérkőzés előtt. Az, hogy Marco Rossi csapata kiválóan tud védekezni, nem lepett meg senkit.

Zeit: Az 1:0-s vereség megmutatta, hogy Hansi Flick minden eddiginél távolabb van attól, hogy megtalálja a kezdő tizenegyet. A német csapatot sokkolta a magyarok teljesítménye.

Berliner Morgenpost: A hazaiak első félidőben nyújtott teljesítménye kritikán aluli volt.

 

Mindennél többet mondanak a Kicker magazin osztályzatai: öt 5-öst (a németeknél 5 a legrosszabb) adott a németeknek. Jellemző, hogy a Bayern München ászát, Serge Gnabryt 5,5-re „értékelte”. Gulácsi Péter, Szalai Ádám és Szoboszlai Dominik 2-est kapott.

Az angolok inkább saját sebeiket nyalogatták, hiszen az olaszoktól elszenvedett vereség után kiestek az A ligából. Persze Szalaiék győzelme azért felkeltette az ottaniak figyelmét is.

BBC: Magyarország továbbra is az első helyen állva harcol a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe jutásáért, miután látványos győzelmet aratott Lipcsében. Szalai Ádám lenyűgöző sarkazással talált a kapuba... Folytatódik a magyarok briliáns sorozata a Nemzetek Ligájában.

A válogatottbeli szereplésétől hétfőn búcsúzó Szalai Ádám sarokkal pöccintette a hálóba a labdát, Marc-André ter Stegen mozdulni sem tudott – számolt be a SkySports.

 

Magyar szurkolók a lipcsei Red Bull ArenábanMTI/EPA/Hannibal Hanschke

 

Az olasz Gazetto dello Sport is Szalai gólját dicséri, és összezavarodott, gyenge teljesítményt nyújtó németekről, és arról ír, hogy a hétfői Magyarország-Olaszország mérkőzésen a magyaroknak már egy döntetlen is elég a csoportelsőséghez.

A spanyol Marca szerint Magyarországnak van esélye bekerülni a Nemzetek Ligájának négyes döntőjébe, és ezzel együtt esélye nyílik megfosztani a kupától a legutóbbi győztes franciákat.

 

Megbüntetik a németeket Szoboszlai – a Mail szerint Sbozoslasi – megdobálása miatt?

Az angol MailOnline hosszabb cikket szentelt annak, hogy nem elég, hogy kikaptak, de még UEFA-vizsgálat is indulhat a németek ellen. A 37. percben a szögletrúgáshoz készülődő Szoboszlai Dominiket eltalálta egy lelátóról a pályára dobott tárgy. Slavko Vincic szlovén játékvezető rövid időre le is állította a mérkőzést, mielőtt figyelmeztették a szurkolókat. A Mail azt is megjegyezte, hogy a magyar szurkolók sem mindig angyalok, viselkedésük néha beárnyékolta csapatuk kitűnő teljesítményét. Az angolok elleni júniusi 4:0-s siker is azt bizonyítja, hogy a magyar válogatott megérdemelten küzdhet a négyes döntőbe jutásért.

A pozitív hangvételű cikk értékét némileg csökkenti, hogy a címben ugyan helyesen írták le Szoboszlai nevét, ám két képaláírásnál valahogy nem sikerült helyes sorrendbe igazítani a betűket, és Sbozoslasi lett a végeredmény.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére