Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ne flörtölj a nagybátyáddal az unokatestvéreddel kötött esküvődön!

888.hu

2022.09.25. 17:00

A Sárkányok háza nemcsak romantizálja a vérfertőzést, de még ráadásul LMBTQ-ellenes is. Tragédia!

 

Figyelem: a cikk nyomokban spoilert tartalmazhat!

 

Egy esküvő, különösen a Trónok harca világában mindig nagy jelentőséggel bír. Nem láttunk még olyan frigyet, ami vérrontás nélkül megköttetett volna. Így most sem csodálkoztunk, amikor – különös kegyetlenséggel, a szerelem nevében – egymásnak estek a résztvevők. Ám ez alkalommal nem csak a vér folyt Westerosban, románcok szövődtek, értek véget, ráadásul még a polgárháború csíráit is elvetették a földben.

 

Ízlés kérdése

 

Hercegnő: Jobban szeretem a kacsa sültet a libánál. Nem tudom, hogy miért.

Unokatesó: Nem mintha nem próbáltam volna. Vannak olyanok, akiknek nagyon ízlik a liba.

Hercegnő: Az én ízlésemnek egy kissé zsíros!”

 

Íme a tökéletes példa arra, hogy hogyan kell virágnyelven tudtára adni a szeretett unokatestvérednek (és leendő férjednek), hogy ismered a különc ízlését. Már ami a szerelmet illeti.

A meleg unokatestvér szerelmi története ugyanakkor csúnya véget ért, s ez éles kritikát váltott ki az LMBTQ-közösség körében.

Egyenesen LMBTQ-ellenesnek titulálták a sorozat készítőit.

 

„Bolond voltam, hogy egy pillanatig is azt hittem, hogy a melegek győzhetnek és boldogok lehetnek a Trónok harca világában.” – fakadt ki az egyik feldúlt rajongó a Twitteren.

 

 

Az aktuális részben ugyan megismerhettük Leanor szerelmét, a szintén lovag Ser Joffrey Lonmouth-ot, de a nagybácsi (Daemon) „bronz szukájához” hasonlóan nem kapott hosszú képernyőidőt. S míg a „bronz szuka” kitűnő lovas lévén, leesett a hátasáról és szörnyethalt (a nagybácsi fejbevágta egy nagy kővel), addig Leanor szeretője komoly arcszerkezet-módosítás következtében lelte halálát a királyi pár esküvőjén.

 

Áldozott a szerelem oltárán.

 

Érdekellentétek

 

A hercegnő, ismervén unokatestvére és saját vágyait, furfangos ötletet eszelt ki: házasságra lép Leanorral, és az élvezeteket is megtartja. Jó ötlet volt, s nem is lett volna gond, ha a résztvevők elfogadják a feltételeket. Csakhogy Ser Criston, a hercegnő ágyasa, Westeroson kívül, néhány láda narancs társaságában képzelte el a jövőt a szőkeséggel, távol a Vastróntól.

 

Így lett a sármőr lovagocskából spicli és a trónörökös egyik legnagyobb ellensége.

A szerelem miatt.

 

Levegőben szikrázó zöld ruha

 

Sem a nagybácsi, sem a kis hercegnő nem ad nyugtot a kedves papának. Mikor már minden jónak tűnik és a kaja is szuper, a száműzött bácsika hívatlanul megjelenik és nyílt flörtbe kezd az unokahúgával.

 

 

A feszültséget tetézi, hogy a királyné nemcsak megváratja a királyt, a beszéde közepén érkezik, ráadásul még zöld ruhát is visel, ami Trónok harca-nyelven nyílt hadüzenetet jelent. Az egyre unszimpatikusabb királyné egyértelművé tette, hogy nem támogatja a hercegnőt, sem a trónigényét. Így Westeros szépen lassan két részre fog szakadni – zöldre és feketére –, s ahogy a szakadék mélyül, úgy emészti majd fel magát a Sárkányok háza.

Nem titok: borzasztó sokan fognak meghalni.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére