Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A PayPal politikai nézeteik miatt diszkriminálja az embereket

888.hu

2022.09.27. 14:40

Törvénnyel próbálnak véget vetni a diszkriminációnak.

 

A Paypal nemrégiben meghozott döntése – melynek értelmében több nagyobb csoport számláit is megszüntette – nagy visszatetszést váltott ki.

Bár a PayPal már évek óta diszkriminálja a konzervatívokat és a jobboldaliakat, a Free Speech Union és más, az Egyesült Királyságban működő csoportok által működtetett fiókok zárolásával túl messzire ment.

Ezt követően a Konzervatív Párt több tucat parlamenti képviselője, köztük Michael Gove, David Davis és Sir Iain Duncan Smith nyílt levelet írtak a gazdasági minisztériumnak, amelyben azt követelték, hogy a PayPal-t jogilag tiltsák el a diszkriminatív gyakorlatok bevezetésétől.

 

Nehéz elkerülni, hogy a PayPal tevékenységét úgy értelmezzük, mint egy megrendezett, politikai indíttatású lépést, amelynek célja a kritikus vagy eltérő nézetek elhallgattatása ezekkel a témákkal kapcsolatban az Egyesült Királyságban.”

– fogalmaztak a levélben.

A London Times is közölt egy erőteljes írást, amely rávilágított arra, hogy milyen veszélyeket rejt magában, ha a PayPal visszaélhet ilyen hatáskörrel.

 

Ez vállalati diktátummal történő cenzúra: a vállalat maga határozza meg a szabályait, és azokat saját belátása szerint értelmezi. Úgy tűnik, nem vesz tudomást arról a gondolatról, hogy elvileg helytelen megvonni létfontosságú szolgáltatásokat az emberektől politikai nézeteik miatt. Elfogadható lenne-e, ha egy szupermarket megtagadná egy vásárló kiszolgálását a politikai nézetei miatt, vagy ha egy nagybank megtagadná a kifizetést egy olyan vállalatnak, amelyet politikailag kifogásolhatónak tart?”

– olvasható a cikkben.

Miután a Parlamentben kérdéseket tettek fel az üggyel kapcsolatban, egy új törvény születhet, amely véget vetne a PayPal másként gondolkodók elleni keresztes hadjáratának.

„A konzervatívok azt fontolgatják, hogy módosítást indítanak az alsóházban készülő pénzügyi törvényhozáshoz, amely megtiltaná a vállalatoknak, hogy befagyasszák a kampányolók számláit.” – számol be a Telegraph.

A kulturális, média- és sportminisztérium is válaszokat követelt a PayPal-tól.

A PayPal-t a Pénzügyi Viselkedési Hatóság (FCA) szabályozza, amely előírja, hogy „minden cégnek képesnek kell lennie arra, hogy következetesen bizonyítsa, hogy az ügyfelekkel való tisztességes bánásmód az üzleti modelljének középpontjában áll”.

Az ügyfelekkel való tisztességes bánásmód egyértelműen nem áll a PayPal üzleti modelljének középpontjában sőt, leginkább az ellenkezője mondható el róla.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére