Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai egyetemi professzor: Fogadnék, hogy Amerika áll az Északi Áramlat elleni akció mögött

888.hu

2022.10.04. 12:40

Jeffrey Sachs súlyos mondatokat mondott egy interjúban.

 

Jeffrey David Sachs amerikai közgazdász, akadémikus, közpolitikai elemző, a Columbia Egyetem Föld Intézetének korábbi igazgatója, ahol egyetemi tanári címet visel. A fenntartható fejlődés, a gazdasági fejlődés és a szegénység elleni küzdelem szakértőjeként ismert.

 

Enyhén fogalmazva Jeffrey Sachs nem azt a narratívát tolta a minap a Bloomberg Radio műsorában, ami nyugati körökben megszokhattunk.

Sachs emlékeztetett, hogy a The Athletic című lapban megtámadták, amiért

a béke oldalára állt.

Elmondása szerint nagyon aggódik azért, hogy az atomháború felé eszkalálódik a helyzet. Mint mondta, Oroszország úgy látja, hogy az Egyesült Államok egy proxi-háborút folytat ellene Ukrajnán keresztül.

 

Sachs szerint a világ nagy része félelemtől fűtve figyeli az eseményeket és nem tetszik nekik a NATO bővítése, amelyet az egész helyzet origójának tekintenek. Szerint az emberek

kompromisszumot akarnak látni az Egyesült Államok és Oroszország között.

Emlékeztetett arra is, hogy a konfliktus nem idén februárban kezdődött, hanem már 2014-ben.

Elképesztő hallani, hogy az egyik oldal azzal fenyeget, hogy nukleáris fegyvereket vet be, míg a másik csak annyit mond, minket nem lehet megfélemlíteni.”

– fogalmazott.

 

Jeffrey Sachs beszélt az európai gazdasági helyzetről is.

Elmondása szerint Európa egy nagyon súlyos gazdasági hanyatlás elé néz. Elmondta, hogy az európai gazdaságot elkalapálja az energiahordozók hirtelen leállása, amit az Északi Áramlat elpusztítása véglegessé tesz.

Fogadni mernék, hogy emögött az USA és talán Lengyelország áll.”

– mondta.

Emlékeztetett arra, hogy amerikai katonai helikopterek jelentek meg korábban a térség felett, felhozta azokat a fenyegetéseket is, amelyeket vezető amerikai politikusok tettek, mondván, hogy véget vetnek az Északi Áramlatnak és emlékeztetett arra is, amit Antony Blinken amerikai külügyminiszter mondott a múlt héten.

 

 

Furcsa ilyeneket mondani, ha aggódsz a létfontosságú nemzetközi infrastruktúra elleni támadások miatt. Tudom, hogy ez szembemegy a narratívánkkal, és nem mondhatsz ilyeneket a Nyugaton, de az a helyzet, hogy bárkivel beszélek, azt gondolják, hogy az USA tette.”

– mondta.

 

 

Nem Jeffrey Sachs az egyetlen, aki így látja a helyzetet.

Douglas Macgregor ezredes, az amerikai védelmi miniszter egykori tanácsadója a Judging Freedom podcast-adásában arról beszélt, hogy az Északi Áramlat elleni szabotázs elkövetője állami szereplő kell legyen.

Szerinte abszurd azt állítani, hogy az oroszok voltak, véleménye szerint nem is a németek voltak.

 

Meg kell nézni, hogy kik azok az állami szereplők, akik képesek lehettek erre. Azt hiszem, hogy elég egyértelmű a dolog: a brit királyi haditengerészetről és az amerikai haditengerészetről van szó.”

– mondta.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére