Hollywood szerint a transz gyermekek nemátalakító műtéteinek tiltása egyenlő a nácik „gyomlálásával”

65. Grammy, Grammy, Madonna,
LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 05: Madonna speaks onstage during the 65th GRAMMY Awards at Crypto.com Arena on February 05, 2023 in Los Angeles, California. (Photo by Kevin Mazur/Getty Images for The Recording Academy)
Vágólapra másolva!
Ismét fontos és megosztó téma mellett álltak ki szeretett hírességeink. Szerintük teljesen oké a gyermekek nemátalakítása. Az sem zavarja őket, hogy friss felmérések szerint az amerikaiak nagy része úgy ítéli meg, hogy a transzneműség elfogadása „túl messzire ment". Valljuk be: már meg sem lepődünk ezen.
Vágólapra másolva!

Dagad a botrány Amerikában, ugyanis Tennessee állam kormányzója, a republikánus Bill Lee nemrég olyan törvényeket hozott, amelyek tiltják a transzneműnek mondott gyermekek nemváltoztató műtétjeit, a hormonterápiát és a pubertásblokkolókat, emellett tilalmazzák a közterületeken, ill. a kiskorúak jelenlétében előadott drag-show-kat.

Ugyanakkor nem Tennessee az egyetlen állam, amely fellépett ezen ideológia ellen, amelyet a baloldal oly' erőszakosan terjeszt a médiában és a mozikban.

Floridában - például - az állam orvosi tanácsa októberben megszavazta a hormonterápia és a gyermekeken végzett nemváltoztató műtétek betiltását. Utah januárban követte ezt a példát, Oklahomában a Trans Lives Matter-tüntetők – már ilyen is van - februárban elfoglalták a főváros egyik épületét, tiltakozva a republikánusok által támogatott törvénytervezetek ellen. De Nebraskában, Mississippiben, Dél-Dakotában és Dél-Karolinában is hasonló jogszabályok megalkotása van folyamatban.

Persze, számos híresség – zenész és színész egyaránt –

instant infarktust kapott a republikánusok törekvései miatt.

Az ő olvasataik szerint teljesen rendben van a gyermekek nemátalakítása.

A hollywoodi sztár, Gabrielle Union, mint Joe Biden agresszív kiskutyája, rávetette magát – egyebek mellett - Tennessee állam kormányzójára azzal a feltételezett szándékkal, hogy ő majd megmondja a tutit, rendet tesz a fejekben, és ettől kezdve a republikánusok jobb belátásra térnek.

- hörögte a Hajrá csajok című film színésznője a Varietynek.

Gabrielle Union Forrás: NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency

Union ezután a fent említett államok törekvéseit „fasisztának" ítélte.

Cyndi Lauper popénekesnő még a „hajrá lánynál" is messzebbre ment, ugyanis a republikánusok mozgalmát a nácik „gyomlálásához" hasonlította.

Los Angeles, 2020. január 27. Cyndi Lauper amerikai énekesnő, színésznő érkezik a Grammy-díjak 62. átadási ünnepségére a Los Angeles-i Staples Centerben. MTI/EPA/Etienne Laurent Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Egyenlőség mindenkinek, vagy senki sem igazán egyenlő" - mondta Lauper az ITK-nak.

Lauper elmondta továbbá, hogy az LMBTQ-embereket a náci Németországban „az állam ellenségének" tekintették, és attól tart, hogy ez az Egyesült Államokban is megtörténik.

Madonna is hadat üzent Tennessee állam törvényei ellen. A háborút akképpen eszkalálta, hogy a közelgő turnéjának nashville-i állomásából származó bevételt különböző transznemű csoportoknak adományozza. Azt sajnos nem részletezte, hogy melyeknek.

- nyilatkozta Madonna.

Madonna Forrás: Instagram/Madonna

Hozzátette:

(Bob, a Drag Queen - a RuPaul's Drag Race egykori versenyzője - a turné alatt Madonna előzenekara.)

2021-ben 460 híresség, köztük – a teljesség igénye nélkül - Selena Gomez, Sarah Paulson, Lena Dunham, Halle Berry, Laverne Cox és Gloria Steinem aktivista írták alá a GLAAD nyílt levelét, amely kijelenti, hogy „a transznemű nők nők, a transznemű lányok pedig lányok", és elítéli a transzneműek elleni támadásokat, retorikát és jogszabályokat.

Míg a hírességek aktívan támogatják az LMBTQ-közösséget, addig a Wall Street Journal-NORC legfrissebb közvélemény-kutatásból kiderül, hogy a megkérdezett amerikaiak nagy része szerint a transzneműség elfogadása „túl messzire ment", és a többség elutasítja a „nemsemleges" névmás használatát. A felmérés más kutatások eredményeit is visszhangozza, amelyek szerint

az amerikaiak nem támogatják, hogy a férfiak női sportágakban játsszanak.

Az amerikaiak több mint fele (56 százalék) úgy véli, hogy a transznemű sportolóknak „csak olyan csapatban kellene játszaniuk, amely megfelel a születésükkor kijelölt nemüknek".

Mint ahogy az a kutatásból kitűnik, a színészekkel és a zenészekkel ellentétben, az átlagember elítéli az LMBTQ-propagandát. Épeszű ember – szülő - nem támogathatja a kiskorú gyermekek nemi átalakítását.

Hollywoodi hírességeink ezúttal egy kicsit túltolták.

Fasizmushoz és a nácikhoz hasonlítani a gyermekek védelmét elég meredek.