Soros alapítványai aktívan formálják Joe Biden politikáját

Ukraine Rally in Washington DC Horizontal
WASHINGTON D.C., UNITED STATES - FEBRUARY 25: Administrator of the United States Agency for International Development, Samantha Power speaks during a rally on the first year anniversary of the Russia-Ukraine war in front of the Lincoln Memorial in Washington, United States on February 25, 2023. Celal Gunes / Anadolu Agency (Photo by Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Fox News szerint az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) vezetője, Samantha Power legalább kétszer vitatta meg az aktuálpolitikai kérdéseket Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns alapítványaival.
Vágólapra másolva!

A Fox News birtokába került, közel 700 oldalnyi magán-naptárbejegyzésből kiderült, hogy Samantha Power, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) vezére megbízása alatt

legalább kétszer találkozott Soros György Nyílt Társadalom Alapítványaival (OSF), ötször a Bill és Melinda Gates Alapítvány képviselőivel diskurált és más befolyásos csoportokkal, például a Ford és a Rockefeller Alapítványokkal is tartott megbeszéléseket.

Power, aki egyébként egy független kormányzati ügynökséget felügyel, gyakran találkozott olyan magas rangú személyekkel az alapítványoktól, akik hatalmas pénzösszegeket tolnak bele nemzetközi szinten is a progresszív ügyekbe és kezdeményezésekbe, természetesen a kiterjedt központi finanszírozás mellett.

Samantha Power Barack Obama, volt amerikai elnök, illetve Joe Biden jelenlegi elnök társaságában. Forrás: AFP/Jim Watson

Power naptárbejegyzéseiből kiderült, hogy legalább két találkozón vett részt a Nyílt Társadalom Alapítványokkal, amelyek több mint 120 országban tevékenykednek.

Power 2021. szeptember 29-én online meetinget tartott Soros alapítványának elnökével, Mark Malloch Brownnal, közel két hónappal később, 2021. november 19-én pedig az alapítványok brüsszeli irodájában tartottak megbeszélést.

Power legalább öt találkozón vett részt a Bill és Melinda Gates Alapítvány képviselőivel. Power naptárából kiderül, hogy a megbeszélések közül legalább három alkalommal Melinda Gates-szel tárgyalt: 2021. szeptember 21-én, 2022. április 22-én és 2022. augusztus 20-án. A másik két ülés az alapítvány vezérigazgatójával, Mark Suzmannal volt 2021. május 19-én és 2022. január 11-én.

Az USAID ügyvezetője részt vett továbbá egy 2022. áprilisi találkozón a Rockefeller Alapítvánnyal, amely washingtoni és New York-i székhelyén kívül Thaiföldön, Olaszországban, Kínában és Kenyában is fenntart irodákat. A naptár szerint 2022 júniusában a Ford Alapítvány elnökével, Darren Walkerrel telefonált.

Brüsszel, 2016. június 30. Az Európai Parlament által közreadott képen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin) Forrás: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin

Mint ismert: Joe Biden a megválasztása után Soros Györgyhöz és hálózatához kötődő liberálisokkal töltötte fel a kabinetét. A kormányból legalább 17-en a Soros által alapított, vagy finanszírozott szervezeteknek dolgoztak, például Neera Tanden, Ron Klain, a Fehér Ház korábbi kabinetfőnöke és Antony Blinken külügyminiszter is.

A látogatási naplókból kiderült továbbá az is, hogy Soros fia, Alexander Soros gyakori látogatója a Fehér Háznak. A Fox News információi szerint a 92 éves spekuláns képviselőjeként 2021 óta legalább 14 alkalommal járt a Fehér Házban, decemberben például a nemrégiben lemondott kabinetfőnök asszisztensével volt találkozója.

Egy 1989-ben készült videófelvétel tanúsága szerint Soros György és Joe Biden barátsága nem új keletű, egy nyilvános beszélgetés során a kommunizmus bukása utáni Lengyelország gazdaságának megreformálásáról diskuráltak.