Klímaaktivisták zavarták meg a svéd táncműsor döntőjét, aztán jött a kamera - videó

Klímaaktivisták a svéd DWST színpadán

888
Vágólapra másolva!
Ökoaktivisták zavarták meg a Strictly Come Dancing svéd verziójának döntőjét. Az akciónak egy leleményes operatőr vetett drámai véget.
Vágólapra másolva!

A Restore Wetlands nevezetű tiltakozó csoport klímaaktivistái porfestékkel és egy – "Vizes élőhelyek helyreállítása" feliratú – transzparenssel rohantak a svéd Strictly Come Dancing – vagy ahogy ott hívják Let's Dance – színpadára, megszakítva ezzel a TV4-en futó döntőnek az élő adását - írja a Daily Mail.

Charlotte Kalla olimpiai síelő éppen paso doble-t táncolt profi partnerével, Tobias Karlssonnal, amikor egy férfi és egy nő bevágott eléjük, az egyik operatőr azonban nem hagyta annyiban a történteket és a krán – egy darura rögzített kamera – segítségével

faltörő kosként rárontott a férfira, majd a földre lökte.

A TV4 nézői ugyan lemaradtak a péntek esti dráma nagy részéről, de a stúdióban készült videókon jól látszik, hogy a kamera az aktivisták felé lendül.

A színpadon történt eseményeket több különböző szögből is rögzítette a kamera, akad többek között egy olyan videót is, amelyet maguk az aktivisták vettek fel. Ez a felvétel azt a pillanatot örökíti meg, amikor az aktivisták felugranak a nézőtéren lévő székeikről, mielőtt a színpadra rohantak volna.

@stefanb.hvnt#protesting#manifestation#funnyvideos#france#demonstration#revolutionfrancaise2♬ original sound - Stefan B.

A tüntetőket ezután eltávolították a stúdióból, a rendőrség később három embert garázdaság gyanújával kihallgatott. A színpadra festéket eresztő aktivistát a 30 éves Tina Kronberg Berggren néven nevezték meg, aki korábban az Extinction Rebellion mellett is kampányolt.

A svéd nyelvről lefordított nyilatkozatában a kampányoló így magyarázta tettét:

A táncos olimpikon a bírák dicséretében részesült, amiért nem hagyta, hogy az "invázió" a teljesítménye rovására menjen.

Nem ez az első eset, amikor a Restore Wetlands élőben csapott le.

Az Eurovízió bajnokának, Loreennek a Malmőben megrendezett Melodifestivalen során a Tattoo című győztes dalának előadását zavarták meg, amikor egy aktivista berohant a színpadra. Loreen kénytelen volt újra elénekelni a dalát.

Ugyanennek a mozgalomnak egy aktivistája a TV4-en sugárzott Idol-döntő alatt is megrohamozta a színpadot.