A transznemű sportolók elveszik a nők esélyeit a győzelemtől

Gender fluidity, conceptual illustration concept gender male female gay trans sexual fluid change lgbtq heterosexual artwork nobody no-one cgi digitally generated Horizontal SEXUALITY LESBIAN HOMOSEXUAL ILLUSTRATION
Conceptual illustration of a figure jumping from a male symbol to female symbol representing sex change and gender fluidity. (Photo by Fanatic Studio/Gary Waters/SCIEN / FST / Science Photo Library via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy édesapa kifakadt, mert szerinte tönkretették a sportot azzal, hogy engedik a férfiaknak, hogy női sportágakban versenyezzenek.
Vágólapra másolva!

Egy transznemű sportoló nyerte meg márciusban a kaliforniai-nevadai középiskolás lányok síbajnokságát – az egyik lány apukája pedig kifakadt az eredményt látva.

A Fox News szerint

a másodéves June Watterson, egy fiúból lett lány transznemű sportoló nyerte meg a lányok állami bajnoki címét március 6-án.

Bár a lányokkal versenyez síelésben, a fiúk között maradt kerékpározásban.

Az egyik lánysportoló apukája most kifakadt a nyilvánvaló igazságtalanságon, aki szerint a hormonok csak kaput nyitnak a drogoknak a sportban: „Én tényleg igyekszem elfogadó lenni, de ez egész egyszerűen nem fair a lányokkal szemben, konkrétan fiúkkal versenyeztetik a lányokat!". Nyilatkozata bármennyire is egy egyszerű ténymegállapítás, ismerve a woke cenzúrát, az apuka nem mert névvel és arccal nyilatkozni.

„Számomra vagy bárkinek, akinek van agya, teljesen világos az, hogy ha egy fiú pubertáson megy keresztül vagy már túl van azon, akkor csak olyanokkal versenyezzen, akik már szintén túl vannak rajta" – mondta, utalva ezzel arra a biológiai tényre, hogy a pubertáson átesett fiúk vázizomzata erősebb, mint a lányoké, testi adottságuk és tesztoszteronszintjük miatt egész egyszerűen erősebbek, gyorsabbak a lányoknál.

Az apuka leszögezte: Neki nem a sportoló gyerekekkel van baja, ők csak gyerekek, akik a felnőttek által teremtett világban élnek, nem is hibáztatja a győztes sportolót. Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy tönkretették a női sportot azzal, hogy megengedték, hogy férfiak is versenyezzenek benne.

Az apukától valószínűleg nem várhatunk több felszólalást, hiszen, ahogy lenni szokott, az ilyen „meztelen királyt" kiáltókat egyszerűen csak kiradírozzák a közéletből, ahogy történt a háromszoros kerékpáros olimpikonnal, Inga Thompsonnal, miután a kerékpáros felszólalt az ellen, hogy a magukat transznemű „nőknek" valló férfiak versenyezzenek a női kategóriában.