A forradalom felfalja saját gyermekeit - ezért bukott meg a 444

444, logo,
Vágólapra másolva!
Forrongás és lázongás tapasztalható az elmúlt hetekben a dollármédiában. A 444.hu nevezetű szélsőbaloldali portálnál már öt ember adta be a felmondását. A hírek szerint volt olyan újságírójuk, aki már nem bírta elviselni a portál túltolt woke-progresszióját. A helyzet az, hogy a külföldi pénzekkel kitömött portálok kineveltek egy olyan generációt, akik elhiszik a szélsőbaloldali hazugságokat és számukra a veterán balosok már szinte jobboldalinak számítanak. Ez okozza a vesztét a woke szerkesztőségeknek, ugyanis mindig van lejjebb. 
Vágólapra másolva!

Folytatódik a felmondási hullám a 444.hu nevezetű dollármédiánál. Ezúttal egy újabb meghatározó ember döntött a távozás mellett Szurovecz Illés újságíró személyében, így 5-re nőtt a Soros-blogtól néhány héten belül távozó munkatársak száma.

Mint ismert, április végén botrány tört ki a 444 szerkesztőségében, ugyanis a hírek szerint egy középvezetői pozícióban lévő munkatárs ellen súlyos vádak fogalmazódtak meg. Az írásos panasz benyújtását követően külső szakértők, pszichológus és jogász bevonásával vizsgálatot rendeltek el a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt.-nél. A légkör állítólag toxikus lett.

Az amúgy is olvasottsági problémákkal küzdő Soros-blog koporsójában ezzel újabb szögek verődtek be, a munkavállalók elkezdtek felmondani. Távozott Boros Júlia szerkesztő-újságíró és Kiss Imola újságíró, továbbá Mészáros Zsófia vezető szerkesztő és Magyari Péter újságíró is.

A Telex is szétesik

Hasonló mozgások voltak megfigyelhetőek a volt indexesek blogjánál, a Telexnél, ahol szintén többet felálltak. A sort a Telex alapítója és korábbi társfőszerkesztője, Munk Veronika kezdte, őt követte a főszerkesztő-helyettes, Lovas Gergő és Haász János. Utóbbi kettő épp a 444-nél kötött ki, míg Munk Szlovákiában landolt.

Mi történik a háttérben?

A Bennfentes című lap információi szerint egyrészt ideológiai nézeteltérések merültek fel, másrészt a fizetések miatt kezdtek zúgolódni az emberek. A portál úgy értesült, Magyari Péter távozása mögött például az áll, hogy számára a 444 "túl woke lett", mert a portál nagyon agresszívan tolja a progresszív propagandát, nem elválaszthatóan a finanszírozók elvárásaitól, és a fiatal újságírók aktuális divathiedelmeitől.

A Bennfentes azt írja, "a dollármédia fiatal woke-újságíróit persze nemcsak az zavarja, hogy baloldali főnökeik számukra gyakorlatilag jobboldaliak, hanem az is, hogy ötvenesek dorbézolnak a nyakukon milliós fizetésekkel, miközben ők gyakornokfizetésekért güriznek, hiába lett megígérve nekik is a nagyobb pénz."

Minden ideológiai indoktronáció és ágymosás hátulütője, hogy előbb-utóbb kinevelődik egy olyan generáció, ami hinni kezd benne. Nincs ez másképp a woke- vagy a gender-ideológiával sem. A jó hazugság első szabálya, hogy el kell hinnünk a saját hazugságainkat.

Ne legyenek illúzióink, amikor Uj Péter és a haverjai ott a 444 szerkesztőségében azt olvassák, hogy fiatalok nem tudják eldönteni melyik illemhelységbe akarnak bemenni, gyerekeket tömnek tele pubertásblokkolókkal, névmáshasználatot oktatnak, drag queen showkat rendeznek óvodákban, átírnak könyveket, hogy befogadóbbak legyen stb.

akkor fogják a hasukat a nevetéstől és megállapítják, hogy ezek tiszta hülyék.

A veterán balosoknak van annyi eszük, hogy különbséget tudjanak tenni a komplett idiotizmus és a politikai haszonszerzés között, a szörnyszülöttjeiknek viszont nincs. Mert nekik ez normális. Ezt olvassák a balos portálokon, ezt látják NGO-k podcastjeiben, ezt kapják a közösségi médiában a woke influenszerektől.

Nekik ez a normális. És aki csak egy kicsit eltér a szélsőbalos ideológiától és megérett a pusztulásra.

A helyzet az, hogy sosem lehet az elég woke az ember. Mindig van lejjebb, mindig akad egy új "ügy", a gödörnek nincs alja és sosincs megállás. Ennek pedig az a vége, hogy vagy kapitulálsz és beállsz a sorba, vagy eltörölnek, kicsinálnak, vagy a 444 esetében: felmondanak az embereid.

Ezen a ponton pedig idézzük fel bátran Ricky Gervais, angol humorista szavait, aki nehezen vádolható jobboldali elfogultsággal:

A vonatkozó szakirodalomban elmerülve rengeteg hasonló példát láthatunk. Néhányat elevenítsünk is fel.

A Thomson Reuters korábbi adattudományi igazgatója, Zac Kriegman azt állította tavaly, hogy kirúgták, miután megosztotta a faji és rendőrgyilkosságokkal kapcsolatos kutatását a kollégáival.

Kriegman olyan statisztikákat tett közzé, amelyek szerint az Egyesült Államokban a rendőrök 2015 óta több fegyvertelen fehér embert öltek meg, mint feketét.

Azt mondta, hogy a kollégái kigúnyolták és terrorizálták, és amikor a vezetőségtől kért segítséget, a posztját levették és kirúgták. Kriegman azt mondta, hogy kutatásával beszélgetést akart kezdeményezni a vállalat hírportáljának riporterei között azért, hogyan tudósítsanak a témáról.

A USA Today nevű amerikai lap szerkesztőjét David Mastiót, azért hurcolták meg, mert azt merte állítani, hogy a nők lehetnek terhesek.

mondta Mastio.

Bár nem rúgták ki, lefokozták rovatvezetővé, miután hatalmas fizetéscsökkentéssel fenyegették meg. A lefokozását követően kevesebb mint egy évig maradt, mielőtt átment volna a Straight Arrow News nevű induló újsághoz, ahol elmondása szerint sokkal boldogabb.

Hasonló vegzatúrán esett át J. K. Rowling, a Harry Potter sikerkönyvek szerzője, aki azért pécéztek ki maguknak a woke-terroristák, mert szerinte is csak a nők tudnak menstruálni.

A sor hosszan folytatható.

A forradalom felfalja saját gyermekeit. És egyelőre úgy tűnik, hogy ezen a vonaton már nincs fék.