Bohár Dániel: A kivéreztetett független-objektívek

telex, 100 dollár
Vágólapra másolva!
Ez a borzasztó diktatúra annyira ellehetetleníti a honi független-objektív újságírói társadalmat, hogy telenként egészen a Távol-Keletig kell menekülniük.
Vágólapra másolva!

14 éve azt hallgatjuk, hogy Magyarországon a sajtószabadság megszűnt, nincsen, vége. A független-objektív sajtót beszántotta a kormány. Lassan másfél évtizede ezt a mesét akarják beadni nekünk.

Nyilvánvalóan az állítás nem igaz. Magyarországon számtalan baloldali médium van, ami egyébként nagyon helyes. Nagyszerű, hogy a hazánk egy olyan hely, ahol bárki, bármilyen hírt képes elolvasni megnézni, a saját politikai véleményének megfelelő színezettel. A legtöbb fejlett nyugati országban ez nem így van.

És akkor a kivéreztetés. Ezen médiumok rengeteg pénzből működnek. 80-100 vagy akár még több fős szerkesztőségeket működtetnek, ami nagyon sok pénz.

Forrásokat kapnak külföldről, számtalan Soros Györgyhöz köthető szervezet támogatja őket, tehát az, hogy ki lennének véreztetve finoman szólva is költői túlzás.

Annyira nincsenek ellehetetlenítve, hogy a független-objektív újságírók közül többen is a telet különféle egzotikus Távol-keleti országokban töltik. Bede Márton, a 444 aktivistája még decemberben posztolt arról, hogy egy medence szélén napoztatja a lábát a pálmafák alatt. A telexes Fábián Tamás pedig a minap azzal büszkélkedett, hogy nyers kígyószívet evett epével kevert vodkával Vietnámban.

Természetesen mindenki úgy tölti a szabadidejét ahogy szeretné, arra költi a pénzét, amire jónak látja. Csak akkor ne kelljen már minden egyes nap azt hallgatnunk, hogy ezek az emberek Magyarországon el vannak lehetetlenítve és itt élni borzasztó.