Az elektromos vagy a benzines fűnyíró a jobb?

Az örök dilemma: melyik fűnyírótípus a jobb, a hatékonyabb, az ideálisabb? Ez az a kérdés, ami számtalan oldalról megközelíthető, tehát kategorikusan egyik variációról sem jelenthető ki, hogy kétség kívül ez vagy az a jobb. Attól függ, hogy az éremnek melyik oldalát nézzük, és természetesen az egyéni igények is mérvadóak. Csend, béke és megkímélt környezet?

Az elektromos fűnyírók halkan üzemelnek, miközben semmiféle káros anyagot nem bocsátanak ki a levegőbe. Vagyis környezetvédelmi szempontból is határozottan optimális döntések. A töltésük pofonegyszerű, ráadásként gyors. A nagy kapacitású akkumulátorok jól teljesítenek és hosszú távon garantálják a gördülékeny előre haladást. Ez szó szerint és átvitt értelemben is érthető, azaz mind a megtett kilométerek szempontjából, mind a várható élettartam tekintetében.

A csendes használat ráadásként olyan pozitívum, ami családi házas övezetben egyszerűen felbecsülhetetlen értékű. Sokan félig-meddig jogosan kifogásolják, ha a szomszéd vasárnap nyírja a füvet. De mi van akkor, ha azért ezen a napon kerül erre sor, mert máskor nincs rá mód? Három műszakos munkarend, nagy család vagy egyéb elfoglaltságok mellett ez abszolút nem esélytelen forgatókönyv. Viszont ha a fűnyíró elektromos, akkor aligha zavarhat bárkit a használata, így aztán esténként is könnyedén leküzdhető a folyamatosan gyarapodó fűmennyiség.

A fűtartállyal rendelkező modellek roppantul keresettek, nem véletlenül, így ugyanis az utólagos gereblyézés teljes egészében megspórolható. De természetesen ez azon kertek esetében érvényes, melyek kellően kicsik, hiszen túl nagy terepen aligha élvezhetőek a fűgyűjtő előnyei.

A teljesítmény kiválasztására célszerű időt szentelni, az egyéni elvárások fényében. Az biztos, hogy az esetek jelentékeny százalékában a heti nyírás az a mennyiség, ami a megfelelő fűnagyságot képes borítékolni minimális erőbefektetés mellett. Ha túl hosszú idő marad ki, és a fű égig ér, amire a hazánkat jellemző időjárás mellett minden esély megvan, akkor a nyírás falakba ütközhet. Szóval nem éri megvárni ezt az állapotot!

Nagy teljesítmény, gyorsaság és minimális fűmagasság?

A benzines fűnyírók hatékonyságban nem igazán lekörözhetőek. Igen, bocsátanak ki káros anyagokat, és tény, hogy ezek az égéstermékek nem támogatják a környezetvédelmi törekvéseket. Ellenben rövid ideig kell csak őket szolgálatba állítani, mert hihetetlenül eredményesek. Nagy teljesítményre képesek és a kifejezetten rossz minőségű talajon is elboldogulnak. A közbenjárásukkal olyannyira lerövidíthetőek a fűszálak, hogy két-három hetente bőven elegendő elővenni őket a garázsból vagy a fészerből. Hátrányaik közé sorolandó túl a benzingőzön, a hangjuk, pontosabban a hangosságuk. Az biztos, hogy ezek nem azok a gépek, amik teljes észrevétlenségben egy nyugodt hajnalon beindíthatóak. A közvetlen környezet, szomszédok garantáltan rögtön értesülnek arról, hogyha kezdődik a fűnyírás. Ezzel nincsen gond, hiszen jelen esetben valamit valamiért. A nagy teljesítményért cserébe ezek azok a tényezők, amikkel számolni érdemes.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink