Kattan a bilincs

2022.07.01. 14:00

Elrendelték a baranyai ültetvény birtokosok letartóztatását (videó)

A Pécsi Járásbíróság július 1. napján elrendelte három férfi letartóztatását egy hónapra, valamint egy férfi bűnügyi felügyeletét négy hónapra kábítószer-kereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt.

bama.hu (forrás: PT)

Korábbi beszámolónkat az elfogásról IDE KATTINTVA érhetik el.

A nyomozás eddigi adatai szerint K.K. gyanúsított 2021. októberétől kezdődően június 28. napjáig rendszeresen kábítószernek minősülő anyagokat értékesítettek Baranya megyében, melybe P.K. gyanúsítottat is bevonta. P.K. gyanúsítottól olyan kábítószernek tűnő anyagokat foglalt le a nyomozó hatóság, melyeket K.K.-tól vett át. K. K. gyanúsított édesanyja egy saját ingatlanán kender növényeket termesztett, tőle 327 tő cannabis növényt foglaltak le.

K.I.SZ. és O S.R. gyanúsítottak pedig egy baranyai település külterületén, ismeretlen helyrajzi számú területen kender ültetvényt hoztak létra és tartottak fen, ahonnan június 28-án 311 darab különböző fejlettségű cannabis növény egyedet foglal le a rendőrség. A lefoglalt növények kábítószer hatóanyagot tartalmaznak.

A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmények kettőtől nyolc, illetve tíztől húszévig terjedő szabadságvesztéssel büntetendők.

A letartóztatott gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmények jellegére figyelemmel, alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén, illetve egyikük bűnügyi felügyeletének elrendelése nélkül az eljárásban elérhetetlenné válnának, megszöknének, illetve az eljárásban résztvevő egyéb személyek megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást.

Az ügyész és a bűnügyi felügyelet elrendelésével érintett gyanúsított és védője is tudomásul vették a végzést. A letartóztatott gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így az ő vonatkozásukban a végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!