Weitner bemutatkozott a padon

2022.07.02. 12:13

Győzött az első idei edzőmeccsén a PMFC

Nem okozott csalódást alacsonyabb osztályú ellenfelével szemben a szurkolóinak a PMFC, a fiatalokkal és próbázókkal együtt is kétgólos győzelmet ért el első nyári felkészülési találkozóján.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a PMFC NB II.-re hangolódó labdarúgócsapata, ellenfele ezúttal a harmadosztályú Szekszárdi UFC volt.

A Pécs már a találkozó elején is több helyzetet kidolgozott, de először a 22. percben tudta értékesíteni a ziccerét. Ekkor Rácz László lőtt Turi Zsolt alakulatának kapujába. Bár az első félidőben továbbra is fölényben maradt a hazai gárda, gól már nem született a szünetig.

A fordulás után viszont nem maradtak adósai a kilátogató szurkolóknak a játékosok. A fiatalokkal és próbázókkal játszó pécsi együttes Károly és Busa révén is gólt szerzett, amire Sütő válaszolt.

PMFC–Szekszárd 3–1 (1–0)
Labdarúgó felkészülési mérkőzés. Pécs, id. Dárdai Pál Labdarúgó Akadémia.
PMFC: Helesfay (Kovács P., 30.) – Marques-Airosa, Rácz L., Katona L., Hadaró – Futó, Nikitscher – Sandal, Grabant, Harsányi – Tihanyi. Csere: Kovács P. (Nagy Sz., 60.) – Svedyuk, Bozóki, Takács Zs., Laczik – Székely B., Bachesz (Bukovics, 75.),, Kövesdi P., Károly B. – Busa, Puska. Edző: Weitner Ádám.
Gólszerző: Rácz L. (22.), Károly (47.), Busa (84.), ill. Sütő (79.)

– Az edzőmeccs és az egész hét nagyon tetszett. Elég kemény tréningeket tartottunk. A srácok próbáltak mindent megtenni, a mérkőzésen is jó benyomást tenni. Mondtam, hogy ne legyenek görcsösek, próbáljanak focizni, vállalkozni. A játéka szerintem eddig sem volt rossz a csapatnak. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, attól függetlenül, hogy ez volt az első meccs. Megdicsértem a srácokat az öltözőben – nyilatkozta Weitner Ádám a találkozót követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában