Kirajzottak a "bogarak"

2022.07.03. 17:00

Felkerülhet a Volkswagen-találkozók térképére Sikonda

Zsigmond J.

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Sikondán az első Bogár és Busz Találkozót a hétvégén. Az ország számos pontjáról, többek között Tatabányáról, Nyíregyházáról érkeztek a bogarak. Sikondán a szervezővel, Berkes Gáborral beszélgettünk, aki a tervekről, a bogaras szenvedélyéről mesélt lapunknak. 

– A tervünk az, hogy bekerüljünk a Volkswagen-találkozók áramlásába. A hely adottsága remélem lenyűgözi a résztvevőket, a dombok, a völgyek, a tavak, az erdők csodálatosak – mondta Berkes Gábor. 

A program pénteken regisztrációval, ismerkedéssel kezdődött, majd szombaton, a főnapon szépségversenyt, bogárrajzást, pontosabban felvonulást tartottak. Sikondáról indultak Abaligetre, majd Orfűre. Este koncertek voltak, Sikondán pedig légvár, kézművesvásár, falatozó várta az érdeklődőket.

A rendezvényt a komlói vállalkozók támogatásából sikerült megszervezni, említette Berkes Gábor, aki mesélt a saját autójának történetéről is. Az ő piros bogara 1972-ben gördült ki a gyártósorról. A kocsit a nagyapja kapta az édesapjától, teljesen újonnan hozatták be Magyarországra. 

Egyedi kérés alapján lett a színe piros, belül mindent fekete bőr borított, és hosszú váltóval rendelkezett. A nagyapa a kilencvenes évek végén elhunyt, az autót ezt követően Berkes Gábor édesapja használta, majd idővel a család a kocsit eladta.  A bogár egy véletlen folytán került vissza hozzájuk. Berkes Gábor egy cikket olvasott, és az ehhez csatolt képgalériában egy hangárban sok-sok felújításra váró régi autót látott. Ezek között feltűnt a régi bogár, amit a rendszám alapján sikerült beazonosítania. A tulajdonost megkereste, és megvásárolta az autót, így került vissza a családhoz 25 év után a piros bogár. 
 

Címkék#VW bogár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában