Nem jutottak messze

2022.08.08. 17:01

Futva próbáltak menekülni a rendőrök elől a migránsok

Zsigmond J.

Képünk illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

A mai országos határrendészeti összesítőben szerepelt, hogy a szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 7-én összesen 537 határsértőt tartóztattak fel és 225 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Baranya megyében egy alkalommal összesen három határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Mint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától megtudtuk, a mohácsi kompkikötőnél három férfit tartóztattak fel vasárnap, akik közül kettő marokkóinak, egy pedig afgánnak vallotta magát, de sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Egy másik esetben a pécsi nyomozóknak sikerült olyan adatokhoz jutnia, hogy Zalaapáti közelében egy svéd rendszámú kocsiban illegális migránsokat szállítanak. A zalai rendőrök a jelzett rendszámú autót meg is állították, ám mikor a sofőr fékezett, a kocsiból több személy ugrott ki, és próbált elfutni. Közülük a rendőrök néhány órán belül öt főt megtaláltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!