Postabontás

2022.08.10. 19:00

Javaslat: így bővülhetne a tömegközlekedés

Valamikor volt a városnak egy koncepciója, miszerint a Komlói útról – Zsolnay utca, Hársfa utca (közismertebb nevén szerpentin) – kell egy átkötés a Dózsa György utcára, idézte fel olvasónk.

bama.hu

Fotó: AS

Ezt a Komját Aladár utcán keresztül képzelték el, a Csekei utca és a Kormoskő sor közt. (Ez a földdarab még most is városi tulajdonban van, a szomszéd telektulajdonosok legnagyobb bosszúságára, mert a hóeltakarítást, fűnyírást, ároktisztítást helyettük senki nem végzi el.) 

Az autóbuszos átkötés nem valósult meg, de most itt az alkalom, tekintve az elszabadult üzemanyagárakat, illetve az egyre nagyobb városi levegőszennyeződést, hogy minél több területet kapcsoljunk be a város tömegközlekedésébe. 

Így a Blaha Lujza utcaiakat is. Oly módon, hogy a Névtelen utcai sportcsarnok és Blaha Lujza utca közti kb. 100 méteres földutat alkalmassá tesszük autóbusz-közlekedésre. 

A lakók viszont nem szeretnék, hogy az ingoványos talajra telepített utcájukon nagy teherbírású járművek közlekedjenek, ezért annak déli végében egy buszfordulót kellene kialakítani. Ide kellene behozni egy keleti irányból érkező autóbuszt, amely a Névtelen utcába befordulva, az utasokat felvéve, a Zsolnay utcán át folytatná útját a belváros felé. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!