Labdarúgás

2022.08.14. 20:56

Küzdelmes mérkőzésen aratott szép győzelmet a PMFC (Galéria)

Móga Richárd

A labdarúgó NB II. harmadik körében a még veretlen, négypontos PMFC az egy győzelemmel és egy vereséggel álló újonc Mosonmagyaróvárt fogadta hazai környezetben.

A házigazda jobban kezdett, sőt, Harsányi révén már a harmadik percben kapufát lőtt a PMFC. A hazai fölény a folytatásban is megmaradt, míg a vendég támadások az utolsó harmadban elhaltak.

Az első játékrész felénél jött az első csattanó. Makrai vezethette a labdát a bal szélen, majd gyönyörűen tálalt a túloldalra Harsányi elé, aki egy átvétel után kilőtte a hosszú alsót, s ezzel vezetést szerzett Weitner Ádám alakulata.

Pár perccel később megduplázta előnyét a PMFC! Kissé kisodródott helyzetben vezethette a kapusra a labdát Tóth-Gábor, de eltudta lőni a kapus mellett. A labda a kapufáról kifele pattant, de a visszafutó Czingráber besodorta a labdát.

A második félidőben  próbált magasabb fokozatra kapcsolni a vendégcsapat, de Helesfay könnyedén hárította a próbálkozásokat. Egészen a 76. percig, mikor egy egy vitatott szituációt követően szépített a Mosonmagyaróvár Nagy Zoárd révén.

A meccs hajrájában a csereként beálló Grabant egy hatalmas bombával eldönthette volna a találkozót, azonban a játékszer a felső lécen csattant.

Az utolsó percekre is maradt izgalom, de végül nem született több találat, s ezzel a PMFC megszerezte idei második győzelmét.

PÉCSI MFC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 2–1 (2–0)

Labdarúgó NB II., 3. forduló, Pécs, PMFC Stadion, 1700 néző. Vezeti: Katona Balázs (Garai, Kiss B.)
PMFC: Helesfay – Mayer (Kövesdi, 76.), Rácz, Katona L., Hadaró – Kesztyűs (Svedyuk, 76.), Futó – Makrai (Kónya D., 64.), Nikitscher, Harsányi (Tihanyi, 83.) – Tóth-Gábor (Grabant, 83.). Vezetőedző: Weitner Ádám.
Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita (Dezamits, 70.), Czingráber, Debreceni, Deák, Nagy K. (Horváth K., szünetben) – Tóth L. (Illés D., 56.), Végh, Gáncs (Múcska, 70.) – Szalka (Nagy Z., szünetben), Boros. Vezetőedző: Varga László.

Gólszerzők: Harsányi (24.), Czingráber (28. – öngól), illetve Nagy Zoárd (76.)

Ez következik (08. 17.): Dorog–Szentlőrinc (17.30), Kozármisleny–PMFC (19.00).

A Kozármisleny Ajka elleni mérkőzéséről ITT olvashat, a Szentlőrinc Szeged elleni találkozójáról pedig ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában