Postabontás

2022.08.15. 08:01

Olvasói levél: Ellehetetlenült a templomba járás is

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Shutterstock

A pécsi belváros egyes övezeteibe való behajtás gépkocsival szinte teljesen ellehetetlenült az új behajtási és parkolási rend szerint. A pécs-belvárosi templom vasárnapi istentiszteleteire, valamint az altemplomban lévő urnatemető látogatására is csak akkor van lehetősége a polgároknak, ha négyezer forintos napi behajtási jegyet vásárolnak, mert a korábban használt fél- és egyórás engedélyeket megszüntették.

Méltánytalannak és igazságtalannak tartjuk ezt az újonnan bevezetett gyakorlatot, mert sem az istentiszteletek, sem az urnatemető látogatása nem teszi szükségessé az egész napra szóló behajtási engedélyt. Különösen a nehezen mozgó idősek, kis jövedelmű emberek esetében tartom méltánytalannak ezt rendszert, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy rendszeresen taxival közlekedjenek.

Fontos lenne, hogy legalább vasárnaponként engedélyezzék a szigorú belvárost védő intézkedések enyhítését, hiszen sokak esetében ellehetetlenül az istentiszteleteken való részvétel. A kegyeleti jogok is sérülnek, mert az urnatemető látogatására ily módon még az istentiszteletek előtt vagy után sincs a hozzátartozóknak lehetősége.

Hétvégeken a 44-es buszjárat sem közlekedik, így semmilyen tömegközlekedési eszközzel sem lehet megközelíteni a templomot. Kérjük az illetékeseket, hogy méltányos tarifával, legalább vasárnapokon az órás behajtási engedélyeket állítsák vissza a belváros ezen részében. Úgy gondolom, nem sérülne a belváros nyugalma, és csak rövid időre lenne lehetőség ilyen módon a behajtásra a leginkább érintett korosztály esetében.

Pécs-belvárosi hívek közössége 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában