Figyelik az új várakozási övezeteket

2022.08.16. 07:01

Lejárt a türelmi idő, már büntetnek is közterület-felügyelők

Olvasóink jelezték, azt követően, hogy lejárt az egy hónapig tartó türelmi idő, hogy megkezdték a bírságolást az új pécsi várakozási övezetekben. Az övezet valódi határairól korábban álhírekkel tévesztette meg a lakosságot a városházi sajtó.

bama.hu

Fotó: Löffler Péter

Bár a baloldali városvezetés a pécsi polgárok panaszait, meglátásait, olvasóink kifogásait kreálmánynak nevezi, ugyanakkor mind a városi lapban, mind a parkolási cég honlapján megtévesztették őket. Később, amikor kiderült, hogy álhíreket terjesztenek az övezeti határokról, önkritika helyett újra támadásba lendültek a velük szemben kritikus írások miatt.

Az új korlátozott parkolási övezetekből négyet alakítottak ki Pécsen, azokat olyan utcákra is kiterjesztették, ahol nemhogy várakozni, de megállni sem lehetett eddig, máshol pedig eredendően a lakosokon kívül nem is lehetett volna másnak eddig sem behajtani az adott utcába. A belváros feletti részen ráadásul olyan utcákra is kitették a táblákat, amelyekről a városháza nem is tett említést, ezért az ott lakókat meglepetésként érte a változtatás, hogy nekik is fizetniük kell, ha meg akarnak állni a saját otthonuk előtt.

Volt, aki azt a jogos kérdést is feszegette, hogy vajon ki lehetett az – a lakókon és vendégeiken kívül –, aki a hegyoldalban állt meg a belvárostól messze, hogy az ügyeit így intézze a belvárosban? A városháza ugyanis azzal érvelt, hogy azért vezetik be a rendszert, mert a lakosokat akarják ezzel is segíteni.

Most az is kiderült a Tettye környékén élő olvasóink jelzése alapján, hogy megkezdték a bírságolást is, mert lejárt a jogszabály türelmi ideje augusztus elsején. Ugyanakkor azt nem nagyon tapasztalták, hogy a tárcsás parkolóórákat – amelyek a kétórás várakozási időt mutatják – kihelyezték volna az autók szélvédőjére.

Mindezt a Pécsi Közterület-felügyelet vezetője, Märcz János is megerősítette. Mint azt lapunknak elmondta, ezekben az övezetekben volt már bírságolás és figyelmeztetés is az egy hónapos türelmi időt követően. Az órákat még mindig nem mindenki használja, ha kollégáik ilyet észlelnek, akkor intézkednek a jogsértőkkel szemben – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!