Labdarúgás

2022.09.27. 11:31

Még az utolsó percben is próbálta fotósunk bekiabálni a labdát Donnarumma kapujába Galéria - Videó

bama

Ahogy a lipcsei sikert kiszurkolta, úgy Budapesten is igyekezett segíteni a magyar labdarúgó-válogatottat a két pécsi fotóriporter, Löffler Péter és Kurdi József. Kollégánk, Péter a lelátóról, míg a PMFC fotósa a pálya széléről, képeket készítve igyekezett bekiabálni a labdát Donnarumma hálójába. Az este viszont ezúttal nem kezdődött a németországihoz hasonlóan jól.

– Sajnos a vonulásra nem értünk fel, mert elszállt a váltó, de meg lett hekkelve – kezdte Löffler a beszámolóját. – Az autópályán nem volt gond, de Pesten az araszolásnál négy-ötször megálltunk az út kellős közepén, és meg kellett csinálni. Nem annyira voltunk népszerűek.

A találkozó elejére, s Szalai Ádám búcsúztatására azonban már odaértek, így részesei lettek ennek a megismételhetetlen élménynek.

– Mindenki nagyon szurkolt Szalainak, őt különösen éltették az utolsó meccsén. A mérkőzés végén kiment a B-közepesekhez, beszédet mondott, a cipőjét is odaadta nekik. Utána zokniban körbement és végigtapsolta a pályát. Meghatódott nagyon – folytatta. – Józsi akkreditált, fotózott is a meccs alatt, a találkozó végén pedig Szalai dedikálta neki azt a magyar válogatott mezt, amit tőlem kapott születésnapjára.

A két találkozó persze nagyban különbözött hangulatában, amit nem csak az okozott, hogy idegenben a mieink szereztek viszonylag hamar vezetést, míg ezúttal az olaszok találtak be Gulácsinak.

– Más volt, mint Lipcsében. Egyrészt ott a B-középben álltunk, most ülőhelyen szurkoltunk a második karéj első sorában. Másrészt itt végig zúgott az egész stadion – fogalmazott fotósunk. – Néha lehetett hallani az olaszokat, pont felettünk voltak, doboltak. Még a 89. percben is szóltak a rigmusok, hajtottuk a csapatot. Az is látszott, hogy mindenki itt akart lenni. Sok családos volt, nagyon sok elsőbálozó is jött.

Volt egy pillanat, ami talán mindannyiunk fejébe bevésődött, s még a televíziók képernyője előtt is újra és újra felugrottunk, hiszen egymást követően négyszer is lőttek a mieink, Donnarumma eszén azonban nem sikerült túljárni. Ott a Puskás Arénában is mindenki újra és újra talpra ugrott, majd a fejéhez kapott. Az olaszokat viszont, talán Marco Rossi miatt is, végig tisztelettel kezelte a tábor.

– Az olasz himnuszt is, aki tudta dúdolta, meg is tapsolta mindenki. Nem volt semmilyen atrocitás a meccsen. Persze a bíró ténykedésével nem mindig értett egyet a tábor 

– utalt például az elmaradt büntetőre Löffler.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában