Nem lett kevesebb autó

2022.10.02. 07:00

Parkolási káosz Pécsen: most a Jakabhegyi útra tolták a gondokat

Ahogy várható volt, Pécsen attól nem lett kevesebb autó, hogy a baloldali városvezetés új korlátozott várakozási övezeteket alakított ki a városban. Mivel parkolóhelyet nem építettek, így csak áttolták máshová a problémát.

Munkatársunktól

Fotó: B.M.

A baloldali városvezetők egyike sem adta le a gépjárművét és szállt buszra csak azért, mert átszabták a parkolási rendszert és korlátozott várakozási övezeteket hoztak létre, ahogy a pécsiek, illetve a városban dolgozók, vagy éppen kórházba érkezők sem tették ezt meg. Már csak azért sem, mert az érintett belváros melletti területeken új, ingyenes parkolókat sem hoztak létre, ahogyan nem épült meg egyetlen P+R (parkolj és utazz!) parkoló sem a buszállomások környékén. 

A 400 ágyas klinika környékére továbbra is sokan érkeznek autóval, valamint az egyetemisták között sem ritka már egy-egy gépjármű, így hiába szigorították meg a klinikától nyugatra lévő utcákban a parkolást, a megoldást valójában csak arrébb tolták. A helyiek most ugyanis arra panaszkodnak, hogy gyakorlatilag a Jakabhegyi út alsó szakaszán állnak meg sorban az autók, nem egyszer annak ellenére is, hogy megállni, vagy várakozni tilos tábla is található az adott útszakaszon.

Fotós: B.M.

Arról nem is beszélve, hogyha a közeli iskolaközpontban is rendezvény van, akkor gyakorlatilag teljesen bedugulhat a környék. A helyiek lapunknak már korábban is azt említették meg, hogy szerintük csak pénzbehajtásra való az új korlátozott parkolási övezetek életre hívása, hiszen amíg más ingyen parkolhat két órát az ő utcájukban, addig nekik fizetniük kell, és velük nem is egyeztettek a rendszer bevezetése előtt érdemben. 

De nemcsak a nyugati részeken akadtak problémák az új rendszerrel, hiszen a Mecsekoldalban még a táblákat is átpakolták pár nap alatt, s ugyanígy olyan utcákra is kiterjesztették, ahol senki nem kérte azt a baloldaltól, hiszen azokban az utcákban csak helyiek és a hozzájuk érkező barátok, vendégek, rokonok parkoltak. 

A szocialista-DK-s önkormányzat a közlekedési reformokkal nem állt meg, legutóbb a tettyeieknek okoztak „meglepetést" azzal, hogy a Tettye utcában szabták át teljesen a közlekedési rendet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!