Egy gyűjtő vette meg

2022.11.25. 21:34

Közel négyszázötvenezer forintot fizettek egy whiskyért a pécsi dohányboltban

Közel 450 ezer forintot fizetett egy hét decis, limitált forgalomba került whiskyért az egyik pécsi belvárosi dohányboltban egy férfi a napokban.

Zs. J.

Fotó: maeching chaiwongwatthana

A nem mindennapi vásárlóról, annyit tudtunk meg a Ferencesek utcai dohánybolt tulajdonosától, Horváth Attilától, hogy Debrecenből érkezett, és a különlegest italt üzleti ajándéknak szánja.

– Jelenleg sehol a világon nem kapható kereskedelmi forgalomban a boltunkban eladott 38 éves skót whisky. A vásárlóról annyit elárulhatok, hogy ital különlegességeket gyűjt, és valószínű az Instagram-oldalunkon látta a videónkat

 – említette Horváth Attila.

Vannak, akik anyagilag megtehetik, hogy különleges hóbortnak hódolnak. Olyan italokat gyűjtenek, amiből csak pár száz darab kerül kereskedelmi forgalomba. Mint mondják, ezen italok pár év alatt értékesebbek lesznek mint az arany. Hisz' az italok egy részét elfogyasztják, így a világon csak pár darab marad a különleges italból, ami fokozatosan növeli értékét, akár több tízmilliót is elérhet pár év alatt. 

A 38 éves skót whisky kézműves, gránitszerű, porcelán palackban volt megvásárolható a pécsi boltban, amelyet egy, az ősi skót kardok markolatára emlékeztető aranyozott dugó díszített. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!