Vb 2022

2022.12.01. 13:24

Egyre több brazil játékos dől ki a csatasorból – ez lehet az oka

Móga Richárd

Fotó: AFP

Rodrigo Lasmar, a brazil válogatott csapatorvosának voltak már lazább napjai is, hiszen nem elég, hogy Neymar, Danilo és Alex Sandro is sérüléssel bajlódik, egyre többen keresik őt megfázós tünetekkel.

A brazil sajtó beszámolója szerint eddig fél csapatra való játékos került Lasmar doktorhoz lázzal, hányingerrel, torokfájással. A Svájc elleni meccset követően Antony hagyta ki az edzést hasonló okok miatt, majd Vinícius Júnior és Lucas Paquetá mutatott vírusos tüneteket. Kedden a hányingerrel küzdő kapus, Alisson nem tudta vállalni a teljes edzésmunkát, a tréning után pedig Raphinha jelezte az újságíróknak a vegyes zónában, hogy elment a hangja.

További aggodalomra adhat okot, hogy a szerbek és a svájciak elleni meccset követő napokon kimenőt kaptak a játékosok, a szeretteikkel tölthettek el néhány órát, s a hírek szerint a családtagok között is egyre több a lebetegedés. A magyarázatok szerint a hősokk okozhatta a brazilok megbetegedését, mert a tűzforró utcákról szinte jégveremmé hűtött helyiségek várják az embereket Katarban. A brazil sajtó ugyanakkor megemlíti, hogy a FIFA protokollja nem írja elő Covid-tesztek elvégzését, pedig a fertőzéshullám súlyos következményekkel járna.  

Brazília legközelebb Kamuerun ellen lép pályára pénteken 20 órától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!