Nem működött az álca

2022.12.07. 09:56

Lovak helyett migránsokat szállított a francia sofőr

Francia sofőrt állítottak meg a rendőrök. A lószállító járműben nyolc szírt és öt indiait találtak.

Zs. J.

Fotó: Havran Zoltán

A pécsi nyomozók jelzése alapján a rendőrök december 6-án reggel az M1-es autópályán, Győr közelében egy francia rendszámú járművet vontak ellenőrzés alá, amit egy 25 éves francia állampolgár vezetett, a járműben utazott társa, aki ugyancsak francia állampolgár volt. A jármű rakterében nyolc, magát szír állampolgárnak valló és öt, magát indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.
Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!