Nyakon szúrták az áldozatot

2022.12.07. 15:45

Öt éve elkövetett gyilkosságot derített fel a baranyai rendőrség (videó)

Eltűntként keresték a Bostán lakó férfit, akiről kiderült gyilkosság áldozata lett. Gyilkosa nyakon szúrta, több éven át a szerelőaknában rejtette a holttestet, majd mikor elköltözött, egy fekete nejlonzsákban vitte új lakóhelyére.

Zsigmond József

Egy öt évvel ezelőtt elkövetett gyilkosság felderítéséről tartott szerda délután sajtótájékoztatót a Baranyai Megyei Rendőr-főkapitányságon Harmati Béla bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Bátori Péter a Bűnügyi Osztály osztályvezetője. Már a sajtótájékoztató előtt közölték, mivel egy több mint öt éve elkövetett, azonban most frissen felderített ügyről van szó, és számos részlet még tisztázásra vár, így a jelen esetben a sajtótájékoztatót követően kérdések feltevésére nem lesz lehetőség.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy 2017. június 24-én egy férfi, Sz. Zoltán eltűnését jelentette be élettársa a rendőrségen. Mint az élettársa mondotta, a bostai otthonukban utoljára öt nappal korábban látta a férfit, akivel összeveszett. A rendőrség az eltűnés miatt körözést adott ki, széleskörű adatgyűjtést folytatott, sőt a felderítésbe bekapcsolódott a készenléti rendőrség nyomozó irodája is. Első körben az akkor 23 férfi életvitelét derítették fel, feltérképezték a családi és baráti viszonyát, de leginkább az eltűnés előtt történtekre, és az eltűnésre fókuszáltak. 

Kiderült, a fiatalember korábban több helyen lakott az országban, Budapeseten, Pécsen, dolgozott Svájcban is. Bosta községbe 2014-ben költözött, ahol megismerkedett későbbi élettársával. A férfi italozó életmódot folytatott, ami miatt rendszeresek voltak a veszekedések a férfi és az élettársa között. Egyes információk szerint 2017. június 19-én, eltűnés napján, a férfi Pécsre vagy Budapestre indult.

Idén december ötödikén újabb adatok jutottak a rendőrség birtokába, ami révén felmerült a gyanú, hogy a férfit megölték. 

– Az új információk folytán felmerült a gyanú, hogy Sz. Zoltán emberölés áldozata lett. F. Attila nyakon szúrta, és ennek következtében a férfi életét vesztette – közölték a sajtótájékoztatón.

A nyomozás során kiderült, hogy a meggyilkolt férfi holttestét gyilkosa a háza melletti garázs szerelőaknában ásta el. Mikor a gyilkosnak az ingatlanjából ki kellett költöznie, a korábban elásott holttestet kiásta, és az emberi maradványokat egy fekete nejlonzsákba tette. Az új lakhelyén a zsákot a padláson rejtette el, amit a nyomozók szerda reggel, december hetedikén megtaláltak.

F. Attila először a gyilkosságot tagadta, de amint a zsákot és benne az emberi maradványokat a padláson megtalálták a rendőrök, mindent beismert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában