Elrendelték a letartóztatást

2022.12.09. 17:44

Akár tizenöt évet is kaphat a bostai gyilkos

A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt.

Zs. J.

Forrás: police.hu

Mint beszámoltunk róla, 2017-ben megöltek egy férfit Bostán, az ügyben szerdán a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság épületében tartottak sajtótájékoztatót.

A Pécsi Járásbíróság egy közleményt küldött szerkesztőségünknek, ahol beszámoltak róla, hogy elrendelték a feltételezett gyilkos letartóztatását egy hónapra. Az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették a bíróság határozatát, így az végleges.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2017. június 19. és június 21. közötti időszakban a lakásában, szóváltást követően nyakon szúrt egy fiatal férfit, aki a sérülés következtében elhalálozott. A gyilkos az áldozat testét egy pokrócba tekerve elrejtette a ház alatt található szerelőaknában. A test tetejére meszet, hamut és hulladékot szórt. A sértett ruháit és használati tárgyait a kukába dobta, így azokat a nyomozóhatóság nem találta meg.

A férfi 2021-ben lakóingatlant cserélt ugyanazon a településen, és költözéskor egy zsákba csomagolta a meggyilkolt férfi maradványait, amelyeket magával vitt az új lakásához, és azokat a padláson rejtette el.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Alapos a gyanú arra, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság a letartóztatását elrendelte.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!