„Miért nem büntetik? ”

2023.01.27. 20:34

Kocsival hordják a szemetet a kukákba illetéktelenek – írják olvasóink

Vannak, akik mások kukájába hordják a szemetet – panaszolják a város több pontjáról is olvasóink.

W. K.

Fotó: Török János

– Kertvárosi társasházunk előtti szemétgyűjtő konténerbe valakik rendszeresen hordják a hulladékot. Autóval érkeznek, és néhány zsáknyi szemetet dobálnak be, ahogy én látom, hetente legalább egyszer. Sajnos mindig csak az ablakomból tudom követni az eseményeket, így nem tudok szólni nekik és a rendszámot se sikerült még feljegyeznem. Nyilván szabályellenes, amit tesznek. Gyanítom, attól nem tartanak, hogy valaha is felelősségre vonják őket emiatt. Viszont nem szeretném, ha a dolog egyszer odáig fajulna, hogy nekünk kell több kukát vásárolnunk és ezáltal több szemétszállítási díjat fizetnünk, csak azért, hogy a családi házas övezetekben élők hulladékának elhelyezéséről is mi gondoskodjunk! – adott hangot aggodalmának egy olvasónk. 

Más is tapasztalt hasonlót Mecsek oldalban: – A házunk szemétgyűjtő konténere mellett megállt egy autó a minap, és a sofőr a csomagtartóból kezdte hordani a szemeteszsákokat a kukánkba. A második után kimentem hozzá, és megkértem, hogy fejezze be, amit csinál. Azt is mondtam, hogy amit beletett a kukánkba, szedje ki, és vigye magával, de erre ő nem volt hajlandó: beült az autójába és tovább hajtott. Gondolom, hogy a következő szemétgyűjtő konténerig. Érdekelne, hogy hasonló szabálytalanság miatt büntettek -e már meg bárkit is a városban? - fogalmazta meg aggályait egy másik olvasónk.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában