Körülményes és sokszor lassú

2023.01.29. 11:19

Az automata kasszával nehéz megbarátkozni - vélekednek olvasóink

W.K.

Illusztráció

Fotó: Huszár Gábor

Az automata pénztárgépek egyre több üzletben megjelennek, sokan azonban nem tudnak megbarátkozni az önkiszolgáló kasszákkal. 

Egy olvasónk a következőt panaszolja: 

- Zárás előtt fél órával tértem be az egyik pécsi élelmiszerdiszkontba. Akkor értem haza vidékről, és szerettem volna másnap reggelire venni néhány dolgot. A kasszánál megdöbbenve konstatáltam, hogy csak az automaták üzemelnek, a hagyományos pénztáraknál nem volt senki. Mindenkit az önkiszolgálókhoz tereltek. Én viszont nem barátkoztam még meg ezekkel a szerkezetekkel, soha nem próbáltam még ezeknél fizetni. Most azonban rákényszerültem - egyetlen szerencse, hogy a kasszákat felügyelő alkalmazott, látva a bizonytalanságom, a segítségemre sietett. A kérdés: az üzlet nyitva tartási ideje alatt nem kötelesek a hagyományos pénztárak közül legalább egyet üzemeltetni? 

- fogalmazta meg aggályait olvasónk. 

Más körülményesnek tartja az automaták használatát: - Egyszer bepakolok a kosárba, miközben vásárolok. Utána kipakolok az automatánál, mindent egyesével. De a vonalkód leolvasását követően még mindig nem lehet a szatyorba pakolni. Tehát egy árut legalább háromszor kell tenni ide-oda, mire kivihetjük a boltból. Nehézkes, körülményes. Sokkal egyszerűbb a hagyományos kasszánál fizetni. Ráadásul akkor nem én végzem el a pénztáros munkáját - írta egy másik előfizetőnk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában