Fegyveres rablót is keres a rendőrség

2023.02.01. 15:26

A legidősebb magyar topbűnöző pécsi születésű (videó)

Gyilkosok, emberkereskedők, rablók, csalók szerepelnek a legkeresettebb magyar bűnözők top 50-es listáján, köztük baranyaiak.

Zsigmond J.

Fotó: Atstock Productions

Tavaly több topbűnözőt sikerült elfognia a rendőrségnek. Volt olyan, akit idehaza fogták el, de több olyan elfogás is történt, amikor külföldön kattant a bilincs a topbűnözők kezén. Az egyik legkeresettebbet, P. Zoltánt 2022. májusában a lengyelországi Kepno városában kapták el. A férfi neve több éve szerepelt a magyar topbűnözők között, de felkerült a legkeresettebb európai bűnözők – EU Most Wanted, INTERPOL – listájára. Bűnei között szerepelt, hogy 2014. szeptember 29-én Budapesten a XVII. kerületben társaival kínai állampolgárokat rabolt ki fegyverrel. A támadás során tüzet nyitottak a kínaiak kocsijára, majd nagy összegű valutával távoztak.

Tavaly egy topbűnöző férfit Amerikában fogtak el. A 46 éves Ny. Roland Imrét 2019 óta keresték a hatóságok. A rendőrség először nemzeti, majd 2020-ban európai, míg 2021-ben nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. Miután felmerültek olyan információk, hogy a férfi az Amerikai Egyesült Államokban bujkál, a magyar nyomozók az Europol Magyar Összekötő Irodán keresztül kapcsolatba léptek az amerikai bevándorlási és vámügyekért felelős hatósággal, amely 2022. július 21-én véget vetett a körözött férfi bujkálásának. Florida állam Saratosa nevű városában fogták el.

Forrás: police.hu

A 23 éves sásdi F. György 2022 júliusáig sikeresen rejtőzködött a rendőrök elől. A férfi rovásán több bűncselekmény szerepelt: jármű önkényes elvétele, garázdaság, lopás, kábítószer-kereskedelem és fegyveres trafikrablások. A férfi Németországban, azon belül Észak-Rajna-Vesztfália tartomány Coesfeld településen akadt horogra. 

A magyar rendőrség legfrissebb listáján 45 férfi és 5 nő szerepel. A legfiatalabb 25 éves, őt lopás miatt körözik, míg a legidősebb topbűnöző 68 éves. A pécsi születésű, nyugdíjas korú Futó Csaba Lajos költségvetési csalást követett el. 

A TOP 50-es listán egy másik baranyai férfi neve is szerepel. A pécsi születésű Egri Norbertet már 2019 eleje óta keresi a rendőrség, a rovásán csalás és ittas vezetés szerepel. Sokáig egy harmadik baranyai bűnöző is toplistás volt, Nikolics Tibor, ám idén januárban már lekerült a topbűnözők listájáról, de neve a rendőrségi körözöttek között továbbra is szerepel.

A mostani topbűnözők közül hármat veszélyesnek titulálták, míg  négy bűnöző mellett díjkitűzés is szerepelt, köztük a pécsi Egri Norberté. 

 

„Megjöttek a kutya rendőrök”

Tavaly egy érdekes elfogásra is sor került. Az egyik topbűnöző a TikTokon üzent a rendőröknek: „Úgysem kaptok el minket kutyák”. A szervek a személyes kommunikációban jobban hittek, ezért felkeresték őt. A férfit rablásért és betörésért keresték már jó ideje, mikor a közösségi oldalon felfedezték bejegyzését. Tavaly év végén a Somogy vármegyei Nemesdén fogták el, amikor az épületbe a kommandósok beléptek, annyit közöltek: „Megjöttek a kutya rendőrök”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!