Baranyai lett az év vendéglőse

2023.02.01. 17:16

A saját ízeinket kell megmutatni, vélekedik Kovács Gábor

Cz. E.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete két év szünet után újra átadta a 2001-ben alapított rangos, Év Vendéglőse szakmai díjat. A 2022-es esztendőre vonatkozóan Kovács Gábor, a Tenkes Csárda megálmodója részesült ebben az elismerésben, amely, mint elmondta, nagy megtiszteltetés számára.

A Tenkes Csárda magas színvonalú, igényes vendéglátást nyújt a hozzájuk betérőknek, miközben missziójának tekinti, hogy a magyar hagyományokat életben tartsa.

Kovács Gábor szerint a hazai gasztronómia jó úton halad, csak oda kell figyelni, hogy szeretett hazánkban elsősorban a magyar ételeket, a magyar gasztronómiát részesítsük előnyben. Hozzánk ellátogató más nemzetek számára azt kell megmutatni, ami a sajátunk, a mi ízeinket… mert egyértelmű, hogy van mire büszkének lennünk.

A 2022. évi díjazott számára fontos a baranyai kulturális örökség ápolása és megőrzése, és támogatja a helyi hagyományőrző tevékenységeket, emiatt pedig több elismerésben is részesült az elmúlt években. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában