A bevételt az óvodának adják

2023.02.03. 16:32

Sváb disznótorra készülnek a következő hétvégén Szederkényben

Február 11-én, szombaton Farsangi sváb disznótort és kolbásztöltő versenyt szervez a Szederkényi Német Önkormányzat az Ulbert Pince Vendégház udvarán.

Zs. K.

 Akit érdekel, hogy néz ki egy igazi, hagyományos disznóvágás, azt már reggel fél 8-tól várják, amikor is a sertést szakszerű módon átsegítik a túlvilágra. 
 

A csapatokat a kolbásztöltésre 9 órától várják. A szervezők csapatonként 10 kilogramm húst, hozzá való belet, asztalt, eszközt és edényt biztosítanak a versenyzők számára. Aki jelmezben érkezik, azt ingyen pálinkával és forralt borral jutalmazzák meg, a zenei kíséretet Kramm András harmonikás adja a munkához. 
 

A hölgyek számára házirétes-készítő tanfolyam is lesz 8 és 10 órától, Jankovics Ilona vezetésével. A kolbászverseny eredményhirdetésére 13 órakor kerül sor, de déltől már kapható lesz hurka és kolbász is. 
 

A bevételt a német önkormányzat az óvoda fűtéskorszerűsítésére szeretné fordítani, az idén ugyanis hatszoros árat kell fizetni a gázért az intézmény fenntartójának. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában