Tombol a vihar

2023.02.04. 14:14

A viharos szél miatt nem látogatható a pécsi köztemető

„Mivel a terület balesetveszélyessé vált, a látogatók biztonsága érdekében lezárjuk az egész sírkertet”, írta közösségi oldalán a BIOKOM.

Zs. J.

Forrás: BIOKOM

A BIOKOM  a közösségi oldalán tette közzé, hogy Pécset is elérte a szélvihar. Reggel óta pusztít a szél a városban, melynek sebessége olykor a 100 km/h-t is meghaladja. Több helyen fák dőltek ki, ágak szakadtak le. A BIOKOM munkatársai és a katasztrófavédelem folyamatosan a leszakadt ágak, és kidőlt fák eltakarításán dolgozik.

 

 

 

 A Pécsi köztemetőt sem kímélte a vihar, itt is több fa dőlt ki. Mivel a terület balesetveszélyessé vált, a látogatók biztonsága érdekében lezárjuk az egész sírkertet. Vasárnap reggel 7 órakor, egy újabb helyszíni szemle után születik majd döntés arról, hogy vasárnap ismét kinyithat-e a temető - írták.

 

Járhatatlan utak, késnek a vonatok Baranyában (13.00)

– Remeterét közelében az útra dőlt egy nagyméretű fa, ezért visszafordítják a forgalmat.

– Hird után Pécsvárad fel a lejtőn hatalmas fa dőlt az útra a 3 sávból kettőt elfoglalt.

– A 66-os főúton, Gödre térségében egy fa dőlt az úttestre. A 38-as km-nél félpályán halad a forgalom.

– Szombat délelőtt fakidőlés miatt Abaliget és Bükkösd között szünetel a közlekedés, a vonatok várakozásra kényszerülnek. Várhatóan egy szakaszon pótlóbuszok fognak közlekedni, a pécsi fővonalon 60-90 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

– Volánbusz Zrt közleménye: A Dunántúlon kialakult viharos széllökések miatt több útszakaszon fák dőltek az úttestre, ezért járataink menetidejében késések előfordulhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában