Kosárlabda

2023.03.25. 19:55

Bravúr a javából: legyőzte a PEAC a listavezető Sopront (Galéria)

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

A női élvonalbeli bajnokság éllovasa, a Sopron elleni győzelemmel zárta az alapszakaszt az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, ezzel bebiztosította negyedik helyét a tabellán, márpedig így kedvezőbb pozícióból lehet várni a Szekszárd elleni negyeddöntőt.

A legtöbb szurkoló és játékos szeme előtt talán már a rájátszás lebegett, de Jovan Gorec kellőképp összerázta alakulatát, így sikerült meglepni a listavezetőt.

Az első negyedben fej-fej mellett haladt egymás mellett a két együttes, de a második felvonás soproni fölényt hozott, így a vendégcsapat vonulhatott előnnyel a nagyszünetre. A folytatásban sikerült némi hátrányt ledolgozni a házigazdának, köszönhetően többek között a szurkolók buzdításának, de továbbra is a Sopron érezhette magát nyeregben.

Aztán az utolsó játékrészben minden összejött hazai oldalon: Kiss Virágék 17 pontig meg sem álltak, míg az éllovas csupán öt pontot jegyzett, ami nem sűrűn fordult elő mostanság.

Ezzel pedig biztossá vált, hogy az NKA Universitas PEAC negyedikként végzett az alapszakaszban, így megvan a pályaelőny a rájátszás első körében a Szekszárd ellen.

NKA Universitas PEAC–Sopron 66–61 (17–15, 9–20, 23–21, 17–5)

Női kosárlabda NB I., huszonkettedik forduló. Pécs. Vezette: Czifra, Fodor, Nyilas. PEAC: KATANICS 12/3, Laczkó, GWATHMEY 12, CALHOUN 20/15, Kiss V. Cserék: Simon Zs. 2, Wentzel 2, OLAWUYI 13/3, Sánchez 2, Kaszás-Pap, Szücs R. 3/3, Rátkai. Vezetőedző: Jovan Gorec. SOPRON: Turner 5/3, Böröndy 2, KUNEK 11/9, Sitku Zs., MAGBEGOR 16. Cserék: Czukor 3/3, VARGA A. 15, Fegyverneky 2, Erdélyiová 7/3. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

 

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában