Kimagasló teljesítmény

2023.03.31. 14:47

A PTE két oktatóját is rangos életműdíjjal tüntették ki

Arany Életmű – Cursus Vitae Aureus – kitüntetéssel díjazta a Magyar Tudományos Akadémia Gazdálkodástudományi Bizottsága a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának két oktatóját is.

Cz. E.

A rangos életműdíjakat március 29-én adták át Budapesten, az MTA Gazdálkodástudományi Bizottsága ünnepi bizottsági ülésén, amelynek keretében az Örök Emlékezet Csarnok a – Atrium Memoriae Aeternae – emléktáblát is felavatták.

Az Arany Életmű díjat olyan hatvan év feletti kutatóknak adományozzák, akiknek a teljesítménye túlnő a saját intézete, és akár az ország határain kívül is.  

A fentiekből adódóan a díjat átvehette Dr. Barakonyi Károly, aki 1974 óta a PTE oktatója, 1990-tól professzora, valamint 1994 és 1997 között rektorként is helyt állt az intézménynél. Kutatási és oktatási területei a vállalati tervezés, menedzsment, stratégiai menedzsment, stratégiai döntések, vállalati kultúra, egyetemek menedzsmentje, felsőoktatás politika. 

Barakonyi Károly mellett az elismerést Dr. Vörös József is megkapta, aki diplomája megszerzése óta a PTE KTK-án dolgozik, valamint 1990 és 93 között dékánja is volt a karnak, 2003 és 2007 között pedig az egyetem általános rektorhelyettese, és az MTA tagja is 2013 óta. Kutatási területe a termelés és szolgáltatás menedzsment, különös tekintettel a versenyképesség alakulására, a készletgazdálkodásra, és a minőség irányítására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!