Labdarúgás

2023.05.29. 18:10

Másodosztályban vitézkedő labdarúgó is bekerült a megye egyes forduló legjobbjai közé

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Ahogy azt várni lehetett, mindent kiadtak magukból a játékosok a 2022/23-as AutóCity Volkswagen Baranya Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó körében, így ismét nehéz volt összeállítani a forduló válogatottját. Persze voltak olyan kiemelkedő teljesítmények, ahol nem volt kérdés.

Hat kapus is kapott gól nélkül hozta le a maga találkozóját, de legtöbb dolga Dósa Tamásnak akadt, aki ezzel oroszlánrészt vállalt a sikerben. Ráadásul egy rangadón, a szezonzáró talán legjobban várt ütközetén, ez pedig még inkább felnagyítja a dolgokat. Csapattársai közül a gólszerző Móhr Martint is dicséret illeti, de egyébként Kutor Dávid Gábor is közel tökéletesen végezte a feladatát.

 

Nagykozárban nehezen indult be a pécsi henger, de a második játékrészben már kellően élesnek bizonyult Molnár Gábor legénysége. Ikladi Gábor Márk, Molnár Csongor Gábor, valamint Kása Benedek Zoltán is helyet érdemel a legjobbak között.

A forduló talán legnagyobb meglepetése, hogy a Villány hazai terepen hoppon maradt. Igaz, a Szederkény mindent megtett a pontszerzés érdekében, sőt, még a másodosztályban vitézkedő Gajág Gergő is Tomin Milán rendelkezésére állt. Az ő jelenléte nagyon kellett a diadalhoz, de Kordé Krisztián is extra teljesítményt nyújtott.

A bajnok Mohácsnál csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e veretlenül megnyerni a bajnokságot. A Siklós sokáig tartotta a gól nélküli döntetlent, de a második félidőben az aranyérmes félgőzzel is aratott. Előbb a sokat látott Péter József talált be, majd a hajrában Dér és Dömötör is beköszöntött. Könnyen lehet, hogy a siker nem jött volna össze, ha nincs Müllerlei és Izsák parádés játéka.

A Komló gólfesztivállal zárta le idei idényét. A gólkirály, Tóth Adrián négyszer volt eredményes, így 26 találattal a góllövő lista élén zárt a 36 esztendős labdarúgó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában