Postabontás

2023.06.08. 19:30

A posta bezár, senki nem tudott róla - panaszolja olvasónk

Wald Kata

Fotó: Karnok Csaba

Olvasom a Postabontásban a panaszt, miszerint a postán az újságárusítás megszűnt. Legalábbis Pécsett, az uránvárosiban ez a helyzet. Nos, nálunk, Bogádmindszenten ennél sokkal rosszabb történt: a postát szinte egyik napról a másikra bezárták. Hétfőn még csekket fizettünk be, szerdán pedig már azt közölték, hogy a postánk megszűnik. Ózdfalu és Hegyszentmárton is ide tartozott - azt beszélik hogy az épület állapota miatt kellett bezárni, a felújításra nincs pénz, de persze lehet, hogy teljesen más az indok. Nem tudni. 

Most a legközelebbi hivatal a nyolc kilométerre található Vajszlón érhető el. Ezentúl tehát minden egyes csekk miatt utazgatnunk kell, vagy ha levelet szeretnénk feladni, úgyszintén. Egy posta nagyon fontos egy falu életében. Főként az időseknek jelent majd nehézséget a hiánya. Nem számítottunk arra, hogy ez megtörténhet. 

Ami különösen felháborító, hogy a bezárás szinte egyik napról a másikra történt. Azt beszélik, hogy az önkormányzat se tudott róla, a lakosságot se kérdezte meg és nem is tájékoztatta senki. Ha előre jelzik a tervet, talán lett volna lehetőség valamiféle megoldást kitalálni. Elkeserítő!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában