Támadások

2024.03.27. 17:30

Péterffy hátországa gyalázza a keresztényeket

Az önkormányzati választás közeledtével egyre inkább próbál Péterffy Attila, Gyurcsány Ferenc helyi jelöltje a Pécsi Egyházmegye püspökéhez, Felföldi Lászlóhoz közelebb kerülni, amit sokan úgy értékelnek, hogy a baloldali polgármester a keresztény hívektől akar szavazatokat bezsebelni. Erre pedig az a magyarázatuk, hogy korábban Péterffy hátországából közvetve és közvetlenül több támadás is érte a keresztény pécsieket, intézményeket.

Bóka Máté Ciprián

Péterffy barátja: Ostoba szekta az egyház

A baloldali polgármester jobbkeze, Bodnár Imre, akinek köreit legalább százmilliós megbízással stafírozta ki Péterffy, a közösségi oldalán korábban azt közölte az egyik keresztény egyházról, hogy az nem más, mint „az egyetemes ostobaságra építő szekta”.

Péterffy, hátország, keresztény
Péterffy hátországából közvetve és közvetlenül több támadás is érte a keresztény pécsieket, intézményeket
Fotó: Löffler Péter

Bodnár a Péterffy mögötti árnyék önkormányzat embere, a választások után helyzetbe hozott szűk elit része, aki a városházi stábüléseken is részt vehet, amiken bizalmas információk hangzanak el. Bodnár annak a politikai egyesületnek a vezetője is, amelyik Péterffyt papíron elindíthatja a választáson. Szerinte tehát a kereszténységben, Jézusban és Istenben való hit nem más, mint „egyetemes emberi ostobaság”, aki pedig egy felekezetnek a tagja, az egy szektának a része, amelyet nyilvánvalóan negatív értelemben használ.

Fallosz a keresztény iskolán

Az is előfordult, hogy a keresztény iskola, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának ajtajára falloszt rajzoló pécsi művészt, Böszörményi Istvánt akarták a városvezetők beemelni a Pécs arculatát megtervező bizottságba, aki mellett aztán Péterffy is kiállt. Böszörményi az öngyilkos akasztott nőkről szóló képeiről, és mások szobrának lelisztezéséről vált közismertté, azaz a provokációiról, nem pedig a művészetéről. 

Péterffy hátországa: a péniszes "művész"
Böszörményi István saját közösségi oldalának tanúsága szerint a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium falára tette ki az alábbi szöveget, amihez egy péniszt rajzolt, Péterffy nem ítélte el a tettét

A vacak keresztény emlékek

A polgármester politikai társa, a kulturális bizottság jelenlegi vezetője, a baloldalt mellszélességgel támogató P. Horváth Tamás a 2019-es megválasztása előtt nyilatkozott lekezelően a pécsi keresztény értékekről. A politikus egy momentumos tüntetésen a pécsi világörökség részét képező sírkamrákról azt mondta, hogy azok "vacak sírkamrák, amikben semmilyen különleges építészeti truváj nincsen”.

A mindenki karácsonyfája is csak politikai eszköz volt  

A pécsi baloldalnak a legkisebb fennakadást sem okozta az, hogy advent idején politikai céljaira használja fel a karácsonyi ünnepeket. Péterffy úgy időzítette a balos tiltakozását a kormány ellen, hogy azzal a kereszténység egyik legszentebb ünnepébe rondítson bele a karácsonyi díszvilágítás kapcsolgatásával. Az is ismert, hogy 2020-ban a betlehemet is – különböző indokokkal – később helyezték ki a megszokottnál, majd pedig idő előtt elvitték, és csak azt követően helyezték vissza a helyére, hogy ezt a sajtó megírta.

Az is beleillik ebbe a sorba, hogy a korábbi pécsi adventi kiadványokban, plakátokon megjelenített stilizált képeken szereplő, keresztény dzsámiról és bazilikáról véletlenül csak a kereszt maradt le.

Hősök sírjait is elővették

Az Orbán Viktor halálát kívánó pécsi balliberális Ágoston Andrea, aki szintén Péterffy egyik kulcsembere az I. világháborús katonák pécsi sírjairól készített gúnyos posztot még megválasztása előtt, a kép alatt az olvasható: „Köszönjük, hogy mindannyian ránk szavaztok, Fidesz-KDNP”. Ugyanakkor a halálhoz, végtisztesség megadásához, a halott földi maradványainak tiszteletben tartásához is kegyeleti jog kötődik. Később pedig egy pécsi nagymamát nevezett "butuska libának", mert önálló véleményt mert mondani, ami nem egyezett a baloldali városvezetők propagandájával.

Péterffy a bíróságokat sértegette 

Mint ismert, a baloldali polgármester korábban éppen véleménye miatt jelentette fel a civil környezetvédőt, Vicze Csillát is – igaz, ő valójában Péterffy szakmai anyagát idézte –, mivel a Pécsi Hőerőműben vezérigazgatósága idején több millió tonna fát égettek el a létesítményben. A bíróság két alkalommal is Viczének adott igazat, amelyek után a baloldali pécsi városvezető a bíróságokat kezdte el sértegetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!