Labdarúgás / Galériával

2022.05.15. 21:35

Győzött a Bácsalmás a jó erőkből álló Kecel ellen

A megyei első osztály huszonnegyedik fordulójában rangadót rendeztek. A forduló előtt, ugyanis a tizenegyedik helyen tanyázó Bácsalmás látogatott az egy pozícióval előttük helyezkedő Kecel csapatához. A párharc nagy csatát és három gólt hozott.

Földes Péter

Fotó: Földes Péter

Már az első percekben érződött, hogy mindkét gárda nyerni akar. Az 5. percben Harnos passzolt Daliborhoz, aki jól átvette és helyzetbe is került ám Gerner kapus hatalmas bravúrral hárította a kísérletet. Három perccel később Brindza eresztett meg huszonöt méterről egy bombát a jobb alsóba. A labda megpattant Koncsok kapus előtt így csak ütni bírta a hálóőr. A tizenötödik percben Tóth kezére pattant a játékszer harminc méterre a keceli kaputól. Szabó ívelte be a labdát a kapu elé melyre Dalibor érkezett és a kapuba lőtt ám ezt a játékvezető les címén érvénytelenítette. Négy perccel később Harnos csente el a labdát a keceli térfélen és két szép csel után Mileshez passzolt, aki Szádeczkynek továbbította a pettyest. 

A játékos húsz méterről kilőtte a keceli kapu jobb oldalát. Gerner tehetetlen volt 0-1. 

Nyolc perccel később kettőre nőtt az almási előny. Harnos húzott be jobbról majd tizenhat méterről lőtt a labda pedig újfent a keceli kapuban kötött ki. A félidő további részében próbálkozott a Kecel csapata, Torma elfutásaiban bízva, de nagy lehetőséget nem alakítottak ki. 

A második játékrészt is jól kezdte a hazai csapat. Sokat birtokolták a labdát ám, igen komoly gólhelyzetbe az 55.percben kerültek, amikor is Tormát ugratták ki ám a kifutó kapus olvasta a támadó gondolatát és hárított. Ezt követően szögletekkel veszélyeztetett a hazai csapat ám valamennyi alkalommal jól védte kapuját a vizitáló gárda. A mérkőzés legszebb jelenete még hátra volt. A 84. percben Csanádi adott mesteri labdát Harnosnak, aki ziccerben ment a kapura majd tizenhét méterről átemelte a kint álló Gerner kapus felett a labdát 0-3. 

Pandur László, a Kecel szakmai igazgatója: – Megérdemelten győzött a Bácsalmás csapata gratulálok nekik. Az első félidőben már érződött, hogy elég komoly veszélyt jelentenek a kapunkra. Kapusunknak már az első percekben volt egy nagy bravúrja, majd egy lesgólt is szereztek a vendégek. Rengeteg pontatlan passz jellemezte a mai napon a csapatunkat. A második félidőre átszerveztük a dolgokat és akkor már jobban ment a játék. Volt is lehetőségünk, de nem éltünk vele. A bácsalmási csapat berúgta a helyzeteit illetve úgy érzem a mai napon jobban akarták a győzelmet, mint mi. Léptünk előre az őszhöz képest abszolút, de sajnos az elmúlt két mérkőzésen megálltunk.

Teslic Igor, a Bácsalmás edzője: – A bajnokság végére sikerült rendeznünk a sorainkat. Sérült és félsérült játékosokkal voltunk tele sajnos. Már az elmúlt fordulóban a halas ellen is teljes kerettel tudtunk kiállni illetve a mai napon is. Tudtuk, hogy egy masszív kemény csapat ellen fogunk játszani. Az első félidőben azt gondolom, hogy eldöntöttük a mérkőzést. A második játékrészre nem szándékosan, de átadtuk a kezdeményezést a hazai csapatnak. A védekezésre nagyobb hangsúlyt fektettünk. Nem sikerült nagy helyzeteket kialakítani és a végén egy kontrából rúgtunk egy mesteri gólt. Gratulálok a csapatomnak.

Kecel FC–Bácsalmási PVSE 0-3 (0-2)
Kecel, 120 néző, Vezette: Kaszala Mihály (Geleta Mihály, Borbényi Miklós)
Kecel FC: Gerner – Csáki, Sendula P., Sendula J., Herczeg, Brindza, Fenyvesi (Máruska 46.), Tóth P., (Gyenizse 59.), Torma, Sibalin, Doszpod (Velez 72.) Edző. Vata Zalán
Bácsalmási PVSE: Koncsok – Miles, Szűcs Sz., Balázs, Szabó A., Szádeczky (Nincsevics 87.), Nagy Z., Zsoldos, Harnos (Horváth D. 91.), Dalibor (Barth 91.), Csanádi (Cs. Tóth 84.) Edző. Teslic Igor
Gólok: Szádeczky 19., Harnos 27. és 84. percben
Sárga lap: Torma 67., illetve Harnos 40., percben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában